Στάση αναμονής τηρούν οι Δήμοι της Ξάνθης ενόψει της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, με την οποία έχει κατατεθεί κοινή πρόταση ενόψει του προγράμματος Leader.

Από την πλευρά της Κομοτηνής αναμένεται η ανταπόκριση των Δήμων της Ξάνθης, την οποία θεωρούν έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής τους συμφωνίας προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση του Leader.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ και σύμφωνα με κάποιους αυτοδιοικητικούς εκφράζονται αμφιβολίες νομικού χαρακτήρα για το αν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αύξηση Μ/Κ ενώ από την πλευρά της Αναπτυξιακής Ροδόπης τονίζεται ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό και νόμιμο.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες ενώ, ανεξαρτήτως του νομικού ή όχι κωλύμματος για συμμετοχή στην αύξηση Μ/Κ, υπάρχει η πληροφορία ότι υπάρχει Δήμαρχος που απορρίπτει, ούτως ή άλλως αυτό το ενδεχόμενο για τους δικούς του λόγους, περιπλέκοντας το πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Δήλωση Σ. Γιαννακίδη: Οι Δήμοι να πάρουν θέση για την αύξηση Μ/Κ

Πάντως κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση ο κυβερνητικός βουλευτής Σ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι για την επιλογή της λύσης υπήρξε μια συμφωνία κυρίων και άρα πρέπει, ανεξάρτητα τι θα αποφασίσουν στο τέλος, οι Δήμοι της Ξάνθης να τοποθετηθούν για το ζήτημα και πρόσθεσε ότι πεποίθησή του είναι ότι η Περιφέρεια και ο νέος Περιφερειάρχης θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε.