Την πρωτόδικη απόφαση διατήρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης στην υπόθεση της μήνυσης του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Τόλμη” στην Ξάνθη, για τη δημοσίευση το 2014, του ρεπορτάζ γύρω από το βίντεο στο οποίο ο υποψήφιος τότε Δήμαρχος έλεγε στο κοινό προεκλογικής συγκέντρωσης ότι στο συνδυασμό του έχει «και Χρυσή Αυγή, δυστυχώς»

Στον πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης είχε δεχτεί τα πραγματικά περιστατικά και τις δηλώσεις του Δημάρχου ως αληθείς, αθωώνοντας τον κατηγορούμενο ως προς το σκέλος αυτό αλλά καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή τον εκδότη της Τόλμης  Π. Σιδηρόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση , σε σχέση με τις, κατά την άποψη του εκδότη,  αξιολογικές κρίσεις που συνόδευαν το ρεπορτάζ, γεγονός με εξέχουσα πολιτική σημασία.

Μετά τα δημοσιεύματα στον τοπικό και τον αθηναϊκό τύπο  για το πολιτικό συμπέρασμα που προκαλούσε η επίμαχη απόφαση και μετά από αίτηση του μηνυτή η Εισαγγελική Αρχή είχε ασκήσει Έφεση κατά της ποινής. Τελικά όμως, με την απόφασή του το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε  την πρωτόδικη απόφαση και δέχθηκε το σκεπτικό της.  Παραμένει οξύμωρο το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση ενώ το δικαστήριο δέχθηκε ως αληθή τα περιστατικά.

Αυτοί που δεν έχουν σχέσεις με τη Χ.Α…

periodeia_xanth_grego_1Δεν περνά απαρατήρητο ότι αν και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου υποστηρίζει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, πρόσφατα αντιπροσωπεία της φασιστικής  οργάνωσης –όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος- επισκέφθηκε το Δήμο Τοπείρου και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου και υπηρεσίες για τα θέματα του Δήμου.

moraitis-xrysi-avgiΑλλά και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Στέλιος Μωραΐτης, δέχτηκε πρόσφατα στο γραφείο του και φωτογραφήθηκε ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το Γ. Λαγό, με τους οποίους συζητούσε «αναπτυξιακά» ζητήματα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τοπείρου έχει καταθέσει και νέα μήνυση –ανάμεσα σε άλλες σε βάρος δημοσιογράφων- και για τη δημοσίευση του ρεπορτάζ της πρωτόδικης απόφασης και της σαφούς επισήμανσης ότι δέχεται τα γεγονότα ως πραγματικά.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το