Στις 4 Οκτώβρη, η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προχώρησε σε μια νέα πρόκληση στην πόλη μας. Οι βουλευτές της Γρέγος και Σαχινίδης, που βρέθηκαν στη Ξάνθη, απαίτησαν να καταθέσουν στεφάνι κατά την τελετή εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τη βουλγαρική κατοχή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιήσουν τη δολοφονική τους οργάνωση στη συνείδηση του λαού μας. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν να το κάνουν στην «επίσημη» τελετή, παρά μόνο όταν οι υπόλοιποι φορείς αποχώρησαν.

Η παρουσία των βουλευτών της Χ.Α. στην πόλη είναι συνέχεια προηγούμενων εμφανίσεων-προκλήσεων στελεχών της σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε. Όπως τον Ιούλιο, με Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, και θέμα το «πομακικό ζήτημα» και τη δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού, και τον Απρίλη με την «αιφνίδια» φασιστομάζωξη με το Λαγό στο μειονοτικό χωριό της Γλαύκης. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να αξιοποιήσουν την αντιδραστική στροφή που παίρνουν συνεχώς οι πολιτικές εξελίξεις μέσα από τη βάρβαρη επίθεση του συστήματος και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να συνεχίσουν να ρίχνουν ανενόχλητοι το ρατσιστικό-φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή.

Σε μια περίοδο που η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη, οι φασίστες της ναζιστικής οργάνωσης προσπαθούν να εμφανίσουν ένα πιο «σοβαρό» προσωπείο, ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν εφεδρεία από το σύστημα, όταν αποφασίσει το ίδιο ότι τους χρειάζεται. Είναι ένα μεγάλο ψέμα το «αντισυστημικό» προφίλ που παρουσιάζουν προς τον ελληνικό λαό, αφού είναι η πιο μαύρη και σκοτεινή πλευρά του ίδιου του συστήματος της εκμετάλλευσης που τους έχει γεννήσει. Τίποτα το θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός και η νεολαία από τους εκπροσώπους του φασισμού, γιατί πολύ απλά τάσσονται ενάντια σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και κινητοποίηση εργαζομένων. Ευθύνονται για δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε άτομα που δεν ταιριάζουν στα «πρότυπά» τους, σε αγωνιστές, συνδικαλιστές και μετανάστες, με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα ρατσιστικά-φασιστικά κηρύγματα της Χρυσής Αυγής. Ειδικά αυτή την περίοδο που η επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οι απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών-δανειστών σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά, πρέπει να μπει φραγμός στην πολιτική που θρέφει το φίδι του φασισμού. Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Με οργανωμένη πάλη να αντισταθούμε στο φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!