Υπό το βάρος της πρωινής καταγγελίας του Ν. Ανταμπούφη περί αλλοίωσης της κανονιστικής απόφασης για τα τραπεζοκαθίσματα σε δύο διαφορετικές παραγράφους, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης και κατά τη διαδικασία των ανακοινώσεων, ο Θ. Ξυνίδης αναφέρθηκε και πάλι στην επίμαχη, ταλαιπωρημένη, απόφαση για ένα διαφορετικό λόγο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανακοίνωσε στο σώμα ότι η απόφαση, όπως αυτή εγκρίθηκε, έχει προσβληθεί από τους επιχειρηματίες του Κυβερνείου, προσφυγή που έχει γίνει δεκτή από την Επιτροπή του Αρ. 152 ως προς το σκέλος που αφορά την απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο σημείο, που πλέον δεν ισχύει. Όπως ανέφερε ο Δήμος πρέπει να φέρει άμεσα προς ψήφιση τροποποιητική απόφαση προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της Επιτροπής του Αρ. 152 που ακύρωσε τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το συγκεκριμένο εδάφιο.

Χωρίς άδεια οι εργασίες στα Κοιμητήρια;

dimotiko-27-9-16-kyriakidisΕξάλλου, με ερώτησή του ο Θ. Ξυνίδης έθεσε θέμα έλλειψης οικοδομικής άδειας για τα έργα που έγιναν πρόσφατα στα Κοιμητήρια και επικαλέστηκε τηλεοπτικές δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Α. Κυριακίδη που ανέφερε ότι ενήργησε κατόπιν εντολής του Δημάρχου. Απαντώντας ο Α. Κυριακίδης σημείωσε ότι απευθύνθηκε σε δύο μηχανικούς της υπηρεσίας που του είπαν ότι δεν απαιτείται άδεια. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος διέψευσε ότι έχει κάνει δηλώσεις που μιλούν για εντολή Δημάρχου και σημείωσε ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον τοίχο που χτίστηκε θα πρέπει ο ίδιος να δεχτεί τις επιπτώσεις.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση του Θ. Ξυνίδη για το Δήμο Ωραιοκάστρου και τις αποκαλύψεις που έγιναν για τις ρατσιστικές απόψεις και δράσεις του Δημάρχου Α. Γκοβότση και τη διακοπή του μνημονίου συνεργασίας που ζήτησε, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο Δήμων και όχι των Δημάρχων. Τόνισε ότι οι άνθρωποι του Ωραιοκάστρου είναι αυτοί που “βρήκαν το Δήμο Ξάνθης” μέσω της συμμετοχής τους στους θεσμούς της πόλης και ανέφερε ότι οι δύο Δήμοι έχουν σαν συγκεκριμένη στόχευση στη συνεργασία καθώς υπάρχει κοινή πολιτιστική παράδοση στις δύο περιοχές που κατοικούνται κυρίως από προσφυγικούς πληθυσμούς.

Αιχμές για το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ωραιοκάστρου και τη ΔΕΥΑΞ

dimotiko-27-9-16-pleiopsifiaΠάντως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για τη συνεργασία με το Ωραιόκαστρο λέγοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν είναι άγνωστος στο Δήμο αφού αμείβεται από τη ΔΕΥΑΞ ως ιδιώτης για να κάνει σεμινάρια σε υπαλλήλους και, με βάση τα πρακτικά του Δ.Σ. της εταιρίας στο οποίο μετέχει, με ανάθεση της υπηρεσίας χωρίς έλεγχο στην τοπική αγορά, όπως υποστήριξε.

Τέλος, ο Δήμαρχος διέψευσε ότι έχει κάνει ποτέ δηλώσεις περί μη αποδοχής αλλοθρήσκων, όταν είχε ξεσπάσει το θέμα του Προσφυγικού, το Μάρτιο του 2016, μετά από σχετική ανάρτηση στο FB του Οσμάν Καρά Λεβέντ και ερώτηση του Θ. Ξυνίδη. Ενώ πρόσθεσε ότι το site που τις είχε δημοσιεύσει προχώρησε σε ανασκευή τους, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή τους.