Θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από πετρέλαιο κίνησης βιοντίζελ, διαπιστώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή εγκατάστασης εταιρείας πετρελαιοειδών στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του δεξαμενόπλοιου ”ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ V” Ν.Π. 12249, έσπασαν οι δύο κάβοι πρόσδεσης, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί το πλοίο και να ξεκολήσει ο αγωγός σύνδεσης αλλά και υποθαλάσσιος αγωγός της, όπως εκτιμά το Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα  τη διαρροή πετρελαίου κίνησης βιοντίζελ.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου εξακοσίων τετραγωνικών μέτρων (600m2).

Η  ρύπανση αντιμετωπίστηκε άμεσα από την εγκατάσταση με ειδικό φράγμα και με τη χρήση απορροφητικών μέσων και η έκτασή της μειώθηκε λόγω της αυτοδιαλυόμενης φύσης της, ενώ συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος του εν λόγω δεξαμενόπλοιου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ V” και βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ ανωτέρω συλληφθέντες, κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.