Παρουσία των βουλευτών Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθη Γιαννακίδη και Γρηγόρη Στογιαννίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη και του Αστυνομικού Διευθυντή Ελευθέριου Γκίκα πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα οι επίσημες τελετές του αγιασμού στα σχολεία της Ξάνθης.

agiasmos-1Οι τελετές στις οποίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, έγιναν για τα Λύκεια, στο 2ο ΓΕΛ και για τα Γυμνάσιο, στο 7ο Γυμνάσιο και για τα Δημοτικά στο 18ο Δημοτικό.

Στο περιθώριο των αγιασμών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επαφές με τους εκπαιδευτικούς συνοδευόμενος από συνεργάτες του ενώ ο Μητροπολίτης παρέστη και στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. (Εικόνες παρακάτω)

Μήνυμα Δημαρχόπουλου

Eξάλλου στο γραπτό του μήνυμα ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος αναφέρει Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε για τους μαθητές ένα όμορφο «ταξίδι», ένα «ταξίδι» στον κόσμο της γνώσης και της μάθησης.

Τις θερμότερες ευχές μας, στους μαθητές της Ξάνθης, στους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική – αποδοτική χρονιά και στους γονείς να έχουν τη δύναμη να τα ακολουθούν στην πορεία της μαθητικής τους ζωής.

grigoris-sxoleio

agiasmos-31o-gymnasio agiasmos-4