Ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι ξεκινά να παραδίδει τις παιδικές χαρές, μετά την πιστοποίησή τους, εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης. Αναλυτικά αναφέρει:

Ετοιμάζονται οι πρώτες οκτώ πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμος Ξάνθης υλοποιεί τις εξαγγελίες του και ξεκινά το πρόγραμμα πιστοποίησης και αντικατάστασης παιχνιδιών στις παιδικές χαρές.

Εγκαθίστανται ταυτόχρονα και στις οκτώ πρώτες παιδικές χαρές τα νέα υπερσύγχρονα όργανα, τα οποία είναι ασφαλή και ήδη πιστοποιημένα και  αφορούν πολλές διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών, αλλά και ΑΜΕΑ, τα οποία θα χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες, θα γίνει και η πιστοποίηση ολόκληρων των  παιδικών χαρών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει από τον Δήμο η δημοπράτηση  ακόμα έξι  παιδικών χαρών, προκειμένου, σε πολλά σημεία της πόλης και σε χωριά, τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.
Το συνολικό κόστος των συγκεκριμένων έργων ξεπερνά το ποσό των 1.500.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από την οικονομική διαχείριση που ασκείται στον Δήμο Ξάνθης  και επιστρέφουν στον πολίτη.