Το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αβδήρων, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας, η ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

IMG_20160511_103305Η εκπαιδευτική αυτή δράση προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αβδήρων και την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ  Α.Α.Ε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας αλλά και τμήμα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν (κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling, ψάρεψαν… σκουπίδια κλπ) μαθαίνοντας παράλληλα για την Ανακύκλωση και τα προγράμματα που εφαρμόζονται.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι με τρόπο βιωματικό να μάθουν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης αυτών παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής όλων μας.

IMG_20160511_102924Ο Δήμαρχος, που παρευρέθη στην εκδήλωση, συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου, που έχει σαν στόχο να γίνει συνείδηση σε όλους η πρακτική της ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των ανακυκλούμενων απορριμμάτων και την τοποθέτησή τους στους μπλε κάδους, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η προστασία και η μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.