Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά 3.181 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 850 γραμμάρια λαθραίου καπνού. Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν στις 19-11-2024 σε οικισμούς της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν -3.000- πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά -181- πακέτα τσιγάρων και -17- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους -850- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν συνολικά -3.181- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και -850- γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.