Ενας ακόμη νέος χάθηκε στην άσφαλτο τη νύχτα στην Ξάνθη και μια ακόμη οικογένεια θρηνεί σε αυτή την τραγωδία.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ΙΧ με 4 άτομα το οποίο οδηγούσε ένας 25χρονος, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην έξοδο της πόλης προς Καβάλα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πινακίδα πρατηρίου καυσίμων, στη στροφή του Ξενοδοχείου ΝΑΤΑΣΑ.

Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος συνεπιβάτης του αυτοκινήτου και τραυματίστηκαν σοβαρά ο οδηγός και οι άλλοι δύο επιβάτες, 20 και 22 χρονών.

Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από το όχημα από σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Για ένα από τους τραυματίες, χρειάστηκε πολύωρη χειρουργική επέμβαση μέχρι το πρωί.

Ο γνωστός χειρούργος Φώτης Κωδωνάς, ο οποίος πήγε στο Νοσοκομείο εκτός εφημερίας για να τον χειρουργήσει, σε ανάρτησή του μετά το χειρουργείο σημείωσε:

5.30 το πρωί μετά από 2,5 ώρες χειρουργείο λόγω σοβαρού τροχαίου με έναν νεκρό 20χρονο και 3 σοβαρά τραυματίες και για όλα αυτά η αιτία το αλκοόλ. Έχω βαρεθεί αυτό το σκηνικό ποιος μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, μέχρι πότε θα θρηνούμε νέους τόσο άδικα. Και όλα αυτά σε συνθήκες σοβαρής υποστελεχωσης του νοσοκομείου καθώς είμαστε αναγκασμένοι οι ελάχιστοι εναπομιναντες να προστρεχουμε για βοήθεια. Προκηρύξεις έχουν γίνει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει στο νοσοκομείο. Χωρίς κίνητρα πως περιμένουμε να δούμε φως σε αυτό το τούνελ. Ποτέ επιτέλους η Ξάνθη θα ξυπνήσει; Η δικιά μου υπομονή έχει πλέον τελειώσει. Και σε λίγο πρέπει να επιστρέψω αφού πάλι εφημερευω.

(φωτο από εφημερίδα Φωνή της Ξάνθης)