Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας Κ.Π.Ε. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφθεί τηνΞάνθη.


Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη στο Μisirlοu (Ορφέως 14) στις21:30.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει ιδιαίτερη σχεση με την περιοχή καθώς έχει αποφοιτήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ανάρτηση Δαβιτίδη για επίσκεψη Σταϊκούρα

Παράλληλα, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Πανος Δαβιτίδης, με ανάρτησή του ασκεί έντονη κριτική στα «έργα και ημέρες» της Κυβέρνησης στην περιοχή με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα:

Έργα και ημέρες της Κυβέρνησης στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

1 χρόνο πριν

– 10-11/05/2023 Επίσκεψη του κου. Γ.Καραγιάννη στα εργοτάξια της Περιφέρειας μας , όπου δηλώνεται η «ολοκλήρωση» του άξονα Δράμα – Καβάλα το 2025

Τώρα

– 10-12/05/2024 Επίσκεψη του κου Χρ.Σταικούρα στα ίδια εργοτάξια, όπου δηλώνεται η «ολοκλήρωση» του ίδιου άξονα το 2026. Η ολοκλήρωση που παρουσιάζεται αφορά αποκλειστικά σε ένα τμήμα του άξονα 8,3χλμ από τα 30χλμ.

– 10 -12/05/2024 Νέα εξαγγελία για το «πολύπαθο» φράγμα Ιάσμου που παρουσιάζεται ως «νεο» έργο . Τι ξέχασαν να μας πουν ; Για το φράγμα Ιασμου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για τη νέα μελέτη που θα αφορά την αναθεώρηση της ήδη υπάρχουσας που υπάρχει (για μια δεκαετία 2007-2016), που απορρίφθηκε για περιβαλλοντικούς λόγους

– 10-12/05/2024 Νέα εξαγγελία του φράγματος Ιασμου μετά από 23 χρόνια (2001) από την επίσημη ημερομηνία έναρξης κατασκευής του.

– 10-12/05/2024 Νέα εξαγγελία για μελετη τμήματος σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Ιάσμου. Για το ίδιο έργο ειχε προηγηθεί ανάθεση για μελέτη το 2004 όπου τα πορίσματα της «αγνοούνται»

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Οι εξαγγελίες του αρμοδίου υπουργού κου. Χρ. Σταικούρα στην προεκλογική του περιοδία στην Περιφερια της ΑΜΘ αποτελούν μια «φθηνή ανακύκλωση» εξαγγελίων, που πραγματοποιείται κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Όσοι ζούμε στην ακριτική περιοχή και βιώνουμε την δραματική υποβάθμιση της και την περιφερειακή της «περιθωριοποίηση» σε ένα κύκλο φαύλων εξαγγελίων που δεν υλοποιούνται ποτέ.

Ως ενεργοί σοσιαλδημοκρατικοί πολίτες θωρούμε ως ελάχιστο την ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας μας και τον έλεγχο των «όσων» λέγονται δια στόματος των κυβερνητικών στελεχών. Σε καθε ευκαιρία που θα μας δίνεται θα εκφράζουμε την ανησυχια μας για τη τελευταία θέση στους κοινωνικό-οικονομικούς δείκτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.