Σε ανακοίνωσή με τίτλο “Κραυγή απόγνωσης από τους Ιατρικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΑΚΟΥΕΙ…ΚΑΝΕΙΣ;” οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της περιοχής, αναφέρουν;

Οι  Ιατρικοί   ΣύλλογοιΑ.Μ.Θ. κρούουν   τον   κώδωνα   του   κινδύνου, βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της περιφέρειας.

  1. “Υπενθυμίζουμε , ότι μέγιστη ευθύνη της πολιτείας είναι η στελέχωση του Συστήματος     Υγείας με ιατρικό προσωπικό.Απαραίτητη προϋπόθεσηγια να συμβεί αυτό είναι να αναβαθμιστεί το ιατρικό μισθολόγιο.
  2. Η  Ελλάδα   έδιωξε   χιλιάδες   ιατρούς   στο   εξωτερικό και οδηγείται ολοταχώς σε ιατρική ερημοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .
  3. Προτείνουμε για πολλοστή φορά στο Υπουργείο Υγείας,να δώσει επιπλέον κίνητρα (φοροαπαλλαγές , στέγαση , μοριοδότηση , κλπ) έστω και την ύστατηστιγμή, για να γίνουν ελκυστικά τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας Α.Μ.Θ.Είναι υποχρέωση   του   Υπουργείου   Υγείας ,   της   4ης ΥΠΕ,   των   Διοικητών   των Νοσοκομείων, των   εκλεγ ένων   βουλευτών   και   της   Περιφέρειας   Α.Μ.Θ.,   να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες.

    Καλούμε      την ηγεσία      του       Υπουργείου      Υγείας να      συναντηθεί       άμεσα με τους προέδρους   των      Ιατρικών Συλλόγων . Στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα.

    ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ
    ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.” καταλήγουν