Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κάθετος Ξάνθης – Συνόρων: Ο Άκτωρ μειοδότης στο διαγωνισμό για το βόρειο...

Κάθετος Ξάνθης – Συνόρων: Ο Άκτωρ μειοδότης στο διαγωνισμό για το βόρειο τμήμα

Εγνατία Οδός: στην ΑΚΤΩΡ το έργο του βόρειου τμήματος στον κάθετο άξονα Ξάνθη – Σύνορα

Υπεγράφη η σύμβαση με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ για το οδικό έργο Δημάριο-Σύνορα του κάθετου άξονα Ξάνθη-Σύνορα.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2023.

Η ΑΚΤΩΡ επικράτησε με ποσοστό έκπτωσης περίπου 11,76%. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 16 Ιουνίου 2023.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του έργου «Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» μήκους περίπου 8 χλμ. και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση του τεχνικού αντικειμένου της εργολαβίας «Κάθετος Άξονας 70 Εγνατίας Οδού: Τμήμα: «Μελίβοια- Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» Υποτμήμα:«Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα (κωδ. 70.2.2/σύμβ. 5526)». Αυτός ο Κάθετος Άξονας συνδέει την Εγνατία Οδό με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε θέση νέου μεθοριακού σταθμού.

Αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου και με την κατασκευή του θα συνδεθεί το Σμόλιαν και το Ρούντοζεμ της Βουλγαρίας με τον οδικό άξονα προς Ξάνθη, μέσω της υφιστάμενης οδού, και κατ’ επέκταση με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού μέσω των Α.Κ. Βανιάνου και Α.Κ. Βαφέικων.

Το έργο αναπτύσσεται γενικά σε ορεινό έως πολύ ορεινό ανάγλυφο. Ξεκινά από την υφιστάμενη οδό (Χ.Θ. 8+172,35) η οποία σήμερα καταλήγει εντός του οικισμού Δημάριο, και παρακάμπτει τον οικισμό στα ανατολικά αυτού με πορεία βόρεια – βορειοανατολική έτσι ώστε να καταλήξει σε συμφωνηθέν σημείο στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο (Χ.Θ. 16+147,00).

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το: Το έργο χρηματοδοτείται από τα Έσοδα και τα Διαθέσιμα Κεφάλαια της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε».

ypodomes.com