Από το Διπλωματικό Γραφείο της Ξανθιώτισσας Προέδρου της Δημοκρατίας στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων.

Η Βάλια Πενταρβάνη είναι εδώ και λίγες μέρες, η νέα επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων (ΥΠΥ) Ξάνθης του Υπουργείου Εξωτερικών. Η κυρία Πενταρβάνη είναι η πρώτη γυναίκα διπλωμάτης που αναλαμβάνει την ηγεσία του κρίσιμου γραφείου στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Η έμπειρη διπλωμάτης ανέλαβε τα καθήκοντά της το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου . Νωρίτερα βρισκόταν στο διπλωματικό γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ πιο πριν υπηρέτησε ως νούμερο «2» στην Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα όπου ανέπτυξε έντονη και θετική διπλωματική δράση.

Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η επιλογή της Βάλιας Πενταρβάνη στο εν λόγω κρίσιμο πόστο, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα να διορθωθούν ορισμένα λάθη που έγιναν την τελευταία περίοδο ενώ σημειώνετι ότι αθόρυβα αλλά έμπρακτα, η ΠτΔ έχει επιδείξει και συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Θράκη και το μειονοτικό εν γένει καθώς έχει καταγωγή από τη Σταυρούπολη. Σημειώνεται, δε, ότι η κύρια Σακελλαροπούλου διατηρούσε άριστες σχέσεις και με τον πρώην επικεφαλής της ΥΠΥ και νυν πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, Σίμο Τέγο.