Αν και απείχε αισθητά από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή, ο Θανάσης Ξυνίδης με ανάρτησή του τοποθετείται για την κατάσταση που διαμορφώνεται και, ουσιαστικά, δηλώνει ότι δεν βρίσκει συνολικά κάποια προοπτική από τους υπάρχοντες συνδυασμούς, τους οποίους κατηγορεί για ανακύκλωση προσώπων και μηχανισμών.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Από το 1990 η ίδια παρέα κυβερνά τον Δήμο Ξάνθης, μαλώνει, χωρίζεται και πάντα τη κατάλληλη στιγμή ξαναενώνεται (σαν εκείνον τον Εξολοθρευτή που γινόταν παχύρευστο υγρό και ξαναέσμιγε).

Το μοντέλο διαχείρισης γνωστό με εντάσεις και υφέσεις αλλά το ίδιο πάντα. Κανένα μεράκι, κόρδωμα, ρουσφέτια και έχει ο Θεός.
Στις τελευταίες εκλογές όλοι οι συνδυασμοί (λίγο ή πολύ, εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση) είχαν στο ψηφοδέλτιό τους πρόσωπα που διαχειρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο την εξουσία.
Αν δείτε στους εκλεγόμενους συμβούλους και των 4 παρατάξεων υπάρχουν τουλάχιστον 15 που έχουν θητεύσει και διαχειριστεί εξουσία με τους δημάρχους Αμοιρίδη, Στυλιανίδη, Δημαρχόπουλο, Τσέπελη επί 33 χρόνια.

Ας δούμε τώρα ποιοι ευαγγελίζονται την αλλαγή στο Δήμο Ξάνθης.
Ένα συγκρότημα δήθεν ενημέρωσης που ήταν πάντα απέναντι σε όποιον τολμούσε να αντιπαρατεθεί στο σύστημα αυτό, μας λάσπωνε, μας πολεμούσε, με αντικαταβολή πάντα, στήριζε Αμοιρίδη και έβγαζε πρώτο Τσέπελη, στήριζε Στυλιανίδη και έβγαζε πρώτο Τσέπελη, στήριζε Δημαρχόπουλο και έβγαζε πρώτο Τσέπελη.
Το 2019 και το 2023 ο χρηματοδότης μετακινήθηκε, με κορμό πάλι του συστήματος ή των παιδιών του συστήματος και κατάφερε να φέρει πάλι μόνο το σύστημα στη δεύτερη Κυριακή, οπότε και το συγκρότημα προχώρησε σε μια εσωτερική του μετακίνηση στο ίδιο σύστημα.
Και μέσα σε κάθε θητεία, μια οικογένεια είναι άλλωστε, αλλάζουν παρατάξεις, χωρίζουν, ενώνονται αρκεί να διαχειρίζονται.

Πολιτικός προϊστάμενος; όλα αυτά τα χρόνια, αυτού του συστήματος ο ίδιος πρώην βουλευτής και υπουργός, που φέρεται πάλι σαν φορέας αλλαγής.
Και θα μου πείτε καλά και οι παρατάξεις που δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνια επαφή με το σύστημα τι κάνανε;

Γιατί δεν κάνανε αλλαγή;
Καθαροί συνδυασμοί απέναντι στό σύστημα αυτό, χωρίς επιμιξίες και συμμαχίες, κάτω από το τραπέζι, με τους εκπροσώπους και δημάρχους του συστήματος και με προοπττική νίκης, ήταν μόνον οι συνδυασμοί του Χρίστου Πούλιου.
Γι’αυτό και έφτασαν κοντά μια φορά και πολύ κοντά (69 ψήφοι και δεύτερη Κυριακή) την άλλη.

Και έχασαν γιατί κάποιοι, που κουνάνε το δάχτυλο της αλλαγής και της αγωνιστικής διαφορετικότητας, δήθεν, από το σύστημα, είτε κρύβονταν και παρακαλούσαν να χάσει ο Πούλιος για νάρθει η σειρά τους, είτε καλούσαν τους ψοφοφόρους τους σε αποχή και άκυρο γιατί Πούλιος και Στυλιανίδης ή Πούλιος και Δημαρχόπουλος ήταν το ίδιο πράγμα.
Και χάριζαν στο σύστημα πάλι τον Δήμο.
Αλλά μετά δεν τους πείραζε να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που δέρνουν ή εξαγοράζουν, με τον έναν ή άλλον τρόπο.

Ή να συναναστρέφονται και χρηματοδοτούν επαγγελματίες λασπολόγους και συκοφάντες, εργαλεία του συστήματος.

Και για να τελειώσουμε και με το θέμα της επαγγελματικής συνεργασίας του γραφείου μας με το Δήμο Ξάνθης (και όχι με τον Τσέπελη) ένα έχω να πω.
Εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι να λουφάρουμε από τη δουλειά μας και να ασχολούμαστε ανέξαδα με τη πολιτική, με σίγουρο το μισθό μας.
Τα 24 χρόνια που υπηρέτησα το Δήμο (πάντα αντιπολίτευση) μέχρι το 2017 που παραιτήθηκα, το γραφείο μας έχασε δεκάδες υποθέσεις που προέκυπταν με διάδικο το Δήμο Ξάνθης, άρα σε μένα όχι δακτυλάκια κούνημα, ούτε λεφτά συνεταιριστών ξοδεύω, ούτε του Δήμου Ξάνθης, ούτε μου πληρώνουν τηλεοπτικές συνδρομές και μου παραχωρούν συνέχεια τζάμπα τους επαγγελματικούς μου χώρους.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας που ασχολείται με τα κοινά ζημιώνει καθημερινά και σε χρόνο και σε χρήματα.Γιάυτό άλλωστε οι συνδυασμοί έχουν συντριπτικά ποσοστά δημοσίων υπαλλήλων.
Αλλά στο τέλος τέλος δεν παρακαλάει για χρηματοδότες που θα τον ελέγχουν μετά δια βίου. Ιδιαίτερα αν είναι καβουροτσέπης και δεν κερνά ούτε καφέ του.

Αλλαγή δεν είναι να γυρίζεις μέσα έξω τα ρούχα σου.
Λυπάμαι μόνο τα δεκάδες νέα παιδιά, σε όλους τους συνδυασμούς που πίστεψαν ότι αυτοί θα ήταν οι ανατροπείς και ανακάλυψαν, δυστυχώς για τη πόλη και το δήμο, ότι τα ίδια παλικάρια του συστήματος ή τα παιδιά τους εκλέγονται από τους γνωστούς μηχανισμούς του συστήματος.