Με νίκη του  Μανώλη Τσέπελη ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ξάνθης.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος συγκεντρώνει ποσοστό που ξεπερνά το 37,6 % την πρώτη Κυριακή. Στη μάχη για τη δεύτερη θέση ο Στράτος Κοντός επικράτησε με μικρή διαφορά  του Σάββα Μελισσόπουλου  (28,8 % έναντι 25,1%) και προκρίνεται στο δεύτερο γύρο, λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Η μάχη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και ο ρόλος ρυθμιστή που φαίνεται ότι θα έχει η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου “Μπροστά”.

Δήλωση Τσέπελη μετά το αποτέλεσμα:

Κάναμε έναν ωραίο αγώνα έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης. Οι συνδημότες μας αξιολόγησαν τη δυναμική και την αναπτυξιακή προοπτική της πρότασής μας, κατατάσσοντάς μας πρώτους, σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα του
Δήμου μας. Πετύχαμε μια μεγαλειώδη νίκη! Και είναι νίκη ολόκληρης της τοπικής μας
κοινωνίας. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε με πίστη και αποφασιστικότητα για να
διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δήλωση Κοντού μετά το αποτέλεσμα:

Στη χθεσινή γιορτή της δημοκρατίας, οι πολίτες συμμετείχαν ενεργά και με την ψήφο τους έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας και στο όραμα του για μια Ξάνθη Αλλιώς. Σας ευχαριστούμε θερμά που με την ψήφο σας στείλατε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης.

Η στήριξη σας για εμάς είναι ευθύνη, ώστε να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, γιατί η αξία κάθε πολίτη είναι η αδιαμφισβήτητη αρχή μας. Η δέσμευση μας για ένα έργο που θα ενώνει τους πολίτες ενάντια στις λογικές που τόσα χρόνια έβλαψαν τον Δήμο μας, είναι ισχυρή και θα την επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία. Όχι άλλες υποσχέσεις μονάχα ειλικρίνεια.

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Σηκώνουμε τα μανίκια και κάνουμε το μεγάλο βήμα για να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή για την Ξάνθη μας. Η στήριξη σας στις 15 Οκτωβρίου, είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να πάμε την Ξάνθη μας εκεί που της αξίζει. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δημιουργήσουμε
μια Ξάνθη δυνατή, μια Ξάνθη νικήτρια, μια Ξάνθη Αλλιώς.