Του Τάσου Κουμουλίδη

Έχοντας από μικρός την ανάγκη να εξερευνήσω την αξία και τις δυνατότητες της ελληνικής γης,  το 2012 έφτασα στη δημιουργία του πρώτου οικογενειακού μας καρυδεώνα 90 δέντρων. Παρα τα σημαντικά πρόβληματα που αντιμετωπίσαμε στα πρώτα μας βήματα, η οικογενεια μου πλέον διαχειρίζεται 750 δέντρα σε παραγωγική ηλικία. Παραλληλα είμαστε ετοιμοι πλέον να διαθέσουμε στην αγορά το 100% φυτικό μας καρυδοβουτυρο καθώς και το παραδοσιακό καρυδάκι γλυκό. Όμως αυτό το βήμα, γεννά πολλά ερωτηματικά:

-Που θα διοχετευσουμε τα προϊόντα μας που μετα από προσπάθεια ετών έχουμε εξασφαλίσει;

-Θα κατορθώσουμε να τα κάνουμε γνωστά στο ευρύ αγοραστικό κοινό;

-Θα επιβραβευτεί ο κόπος μας με το ανάλογο κέρδος ή η προσπάθεια θα αποβεί ζημιογόνα;

Ο Έλληνας παραγωγός δεν πουλά τα προϊόντα του,τα παραδίδει. Η οικονομική κρίση αλλά και το αυξανόμενο κόστος παραγωγής καθιστούν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη για τον Έλληνα παραγωγό να υπερβεί τα σύνορα της χώρας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η παγκόσμια τάση της αγοράς ευνοεί την κατανάλωση ποιοτικότερων τροφίμων. Ο Έλληνας παραγωγός καλείται πλέον να εκμεταλευτεί αυτή την τάση και να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, δουλεύοντας μεθοδικά και εκμεταλλευόμενος τις καταλληλότερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που παρέχει ο τοπος μας.

Λυσεις:

Μεταποίηση – Εξωστρεφεια- Προβολη – Εκθέσεις  – Σύσταση μικρών ομάδων.

Όλο αυτό το πλέγμα ανθρώπων και μηχανισμών, θα πρέπει να δρά με την υποστήριξη και την ενίσχυση της Περιφέρειας ΑΜΘ

* Ο Τάσος Κουμουλίδης είναι επιχειρηματίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου.