Το Νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν στο πλαίσιο επισκέψεν στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ.

Η Γενική Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία της Διοικήτριας Έλενας Ροφαέλα, της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αγοράστη, της Διευθύντριας της Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Γερμανού, της υποδιευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τρίγγα, της Προέδρου του σωματείου εργαζομενων κ. Γεωργιαδου και του Προέδρου σωματείου των Γιατρών του Νοσοκομείου Ξανθης κ. Κυριαλανη.

Σύμφωνα με την 4ηγ ΥΠΕ, η Γενική άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ειδικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Παθολογικη Κλινικη, και του Αναισθησιολογικου τμηματος. Αναγνωρίσθηκε το πρόβλημα της χαμηλής κάλυψης των 45 θέσεων που προκηρύχθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια και ειδικότερα της μη κάλυψης των 14 θέσεων παθολόγων. Παρουσιάστηκε η εξέλιξη των έργων του ταμείου Ανάκαμψης αλλά και ο νεος σχεδιασμός του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη, μετά την επίσκεψη “η 4Η ΥΠΕ  στηρίζει ενεργά και αποστέλλει παθολόγους και αναισθησιολόγους απο τα όλα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας, γενικούς γιατρούς και παθολόγους απο τα Κέντρα Υγείας, και το Υπ. Εθνικής Άμυνας στρατιωτικούς Παθολόγους και Αναισθησιολόγους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Νοσοκομείου ήδη απο τον Σεπτέμβριο μετά τις συστηματικές ενέργειες του Υπουργού, του Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματέως.  Το Γενικο Νοσοκομείο Ξανθης, εξυπηρετεί αδιάλειπτα, προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγειας στον πληθυσμό του νόμου και τυγχάνει της στήριξης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγειας.  Οι προσπάθειες ενίσχυσης του Νοσοκομείου Ξάνθης θα συνεχιστούν”