Η Ξανθιώτισσα δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει τη θέση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του νέου Προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη. Η θέση παρέμενε κενή μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου ενώ τα καθήκοντα του εκπροσώπου εκτελούσε μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας,  ως αναπληρωτής, ο Στέργιος Καλπάκης.

Ήταν η πρώτη από τις κινήσεις που έκανε ο νέος Πρόεδρος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ταυτόχρονα όρισε ως Διευθυντή του Γραφείου του το δικηγόρο Μανώλη Καπνισάκη και ως Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιώργο Τσίπρα

Ποια είναι η Δώρα Αυγέρη.  

Η Δώρα Αυγέρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία και ΜΜΕ από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες («ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»), περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως παρουσιάστρια δημοσιογραφικών εκπομπών και ερευνών στην ΕΡΤ 3.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως και το Μάιο του 2023.  Από τις 14 Ιουλίου του 2019 έως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2020 διετέλεσε Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και από τις 09/09 του 2020 Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής – Προανακριτικής για την «σκευωρία της σκευωρίας» της NOVARTIS, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, καθώς και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.