Το σωματείο Φωτογράφων Ν. Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 8200/0-297647/2018 ΚΥΑ που αφορά της έκδοση νέου τύπου δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών και ανακοινώνει την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2023.

Όπως σημειώνει το σωματείο, «η συγκεκριμένη τροποποίηση θα δυσχεράνει σημαντικά το έργο των φωτογράφων και θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της εργασίας μας. Το σωματείο φωτογράφων Ν. Ξάνθης καλεί τους φωτογράφους και όλους τους επαγγελματίες του χώρου να ενωθούν μαζί μας στην αγωνία για την προστασία των δικαιωμάτων μας και της ποιότητας εργασίας μας».

Επίσης αναφέρει: «καλούμε την κυβέρνηση αν αναλάβει τις ευθύνες της και απαιτούμε να αφαιρεθεί η τροποποίηση της ΚΥΑ υπ’. αριθμ. 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων και σύμφωνα με την οποία η φωτογραφία για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας «δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφησης».

Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων είτε είναι μέλη, είτε δεν είναι μέλη του σωματείου, είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον των 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο, καταλήγει η ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι το κλείσιμο των φωτογραφείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα από τις 11 πμ έως τις 3 μμ.