Στο Σουφλί πλησιάζουν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξεκίνησε πριν από 13 ημέρες στον Έβρο.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Σουφλίου το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανεξέλεγκτα και διάσπαρτα είναι τα πύρινα μέτωπα μεταξύ Δαδιάς και Σουφλίου, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, που παρουσίαζαν μικρή μείωση της έντασής τους, αλλά δεν δημιουργούν εφησυχασμό, ενώ αύριο Παρασκευή 1/9 αναμένονται βόρειοι άνεμοι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος λέει ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί

Αν περάσει η φωτιά μπορεί να απειλήσει το χωριό Σιδηρώ. Έχουν εκκενωθεί και το Γιαννούλη και το Σιδηρώ», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Με την αύξηση της θερμοκρασίας υπάρχει η δυνατότητα αναζωπύρωσης του μετώπου, οι κρίσιμες ώρες είναι τώρα», πρόσθεσε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εξήγησε τους λόγους που η φωτιά στον Έβρο δεν σβήνει παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Σώματος.

«Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά από την περιοχή της περιοχής Γιάννουλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά, δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές», είπε.