Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή φραστική επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA την ώρα που θα μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση ρεπορτάζ από τον Έβρο, υπενθυμίζει ότι η παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου δεν υπηρετεί την ενημέρωση αλλά την παραπληροφόρηση. Όταν μάλιστα γίνεται από εργαζόμενους ή ιδιοκτήτες ΜΜΕ, έχει επιπλέον χαρακτηριστικά αντισυναδελφικά και αντιδεοντολογικά.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι η προσήλωση στη δεοντολογία είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουν όλα τα ΜΜΕ, τοπικά και μη, για να συμβάλουν λειτουργικά στην αντιμετώπιση της καταστροφής που πλήττει τον Έβρο, ενημερώνοντας με αρτιότητα και χωρίς δεσμεύσεις και διακρίσεις το κοινό.

Η δημοσιογράφος-θύμα της επίθεσης Αφροδίτη Σπηλιώτη, αναφέρει σε ανάρτησή της:

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρεται στην φραστική επίθεση που δεχτήκαμε με τον εικονοληπτη και συνάδελφο Σεμερτζή Παναγιώτη ατά την μετάδοση της είδησης σε έκτακτο δελτίο του alpha για τον θάνατο των 18 παρατυπων μεταναστών στο δάσος της Δαδιας.

Η επίθεση έγινε από δήθεν συναδέλφους τον ιδιοκτήτη του e-evros και τον τοπικο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ που καλύπτει κυρίως γάμους. Επέμεναν χωρίς να βλέπουν προφανώς δελτία του alpha ότι μιλάμε μόνο για τους παράτυπους μετανάστες(ήθελαν να με αναγκάσουν να τους αποκαλώ όπως και αυτοί λαθρομετανάστες) και όχι για τις περιουσίες των κατοίκων που χάθηκαν κάτι που είναι ανυποστατο και αποδεικνύεται περίτρανα από τα θέματα που παίζει το δελτίο του alpha και έχει την υποστήριξη του τηλεοπτικού κοινού όλες αυτές τις μέρες που το κρατά στην πρώτη θέση. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.