Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Nύχτα τρόμου στην Αλεξ/πολη: Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο – Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν...

Nύχτα τρόμου στην Αλεξ/πολη: Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο – Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί

Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας που είχε ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμο να τα υποδεχθεί, ενώ οι ασθενείς που είναι ελαφρά και μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης.


Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Οι συγγενείς ασθενών έχουν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια όπου ήταν δυνατό. Όπως μετέδωσε ο Κώστας Καντούρης από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται στις εκρήξεις φιαλών οξυγόνου. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο.

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται και το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο πλέον φιλοξενούνται 90 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο. Στο ferry boat που επιτάχθηκε αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Xώροι φιλοξενίας

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Εκρήξεις στο πεδίο βολής του στρατού

Νωρίτερα ακούστηκαν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη». Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.

Στην περιοχή μετέβη ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ Κ. Φλώρος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Εκκενώσεις οικισμών

Στις 3 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν άλλοι 8 οικισμοί. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης (22/8) ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Προηγήθηκε άλλο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Δύσκολη νύχτα στον Άβαντα

Καίγεται ο Δρυμός Κίρκης

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε δεύτερο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, το οποίο είχε καεί επίσης και το περασμένο καλοκαίρι.