Έκτακτη σύγκλιση από τον Δήμος Ξάνθης, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Σύμφωα με με τον Αντιδήμαρχο Μ. Φανουράκη, σκοπός της συνεδρίασης των μελών του ΣΟΠ, ήταν η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι στη πόλη της Ξάνθης είχαμε τη Δευτέρα 10% σχετική υγρασία, γεγονός που μας παραπέμπει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, επιπλέον η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις περιοχές που σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς βρίσκεται, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στην κατηγορία 4 – πολύ – υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, οι Δήμοι των ΠΕ που βρίσκονται σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτα ΣΟΠ, για την επικαιροποίηση των Επιχειρησιακών τους Σχεδίων.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης αναφέρει:

Τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των τραγικών καταστάσεων που βιώνει ο Έβρος και η Ροδόπη με τα πύρινα μέτωπα, συντόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης – Manolis Tsepelis και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εντεταλμένος σε θέματα ΠΠ του Δήμου Toulis Tsakiridis, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης,όπως και ο εκπρόσωπος του 4ου Σώματος Στρατού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί ποδός συνεχίζει να βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με επικοινωνία που υπήρξε με την Διοικήτρια Elena Rofaela, είναι έτοιμο να δεχθεί ασθενείς, από την Αλεξανδρούπολη, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά.