Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

To απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι ενισχύθηκαν ξανά με συνέπεια να βρεθούν σε κίνδυνο οι κάτοικοι στο Δωρικό. Οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών και έδωσαν μάχη για τις απομακρύνουν και να σώσουν τις περιουσίες τους.

Επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ σταμάτησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των Ο.Τ.Α.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης διακόπτεται κατά διαστήματα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα η νομαρχία της Αδριανούπολης γνωστοποιεί πως η συνοριακή πύλη των Ιψάλων προς την Ελλάδα στον Έβρο θα παραμείνει κλειστή λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι έξοδοι από τη συνοριακή πύλη των Ιψάλων διακόπτονται μέχρι νεωτέρας και αναφέρεται το εξής: «Είναι σημαντικό οι επιβάτες μας που θέλουν να βγουν να προτιμήσουν τη συνοριακή πύλη Kapkule και άλλες συνοριακές πύλες για να αποφύγουν τυχόν κίνδυνο».

Κριτική από την Αντιπολίτεθυση- Δήλωση Έφης Αχτσιόγλου

Σε δήλωσή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει:

Μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, και η κυβέρνηση είναι απούσα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σπίτια, δασικές εκτάσεις και θρησκευτικούς χώρους. Οι πολίτες αισθάνονται για μια ακόμη φορά απροστάτευτοι απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία.

Προέχει η κατάσβεση και η στήριξη των κατοίκων. Επείγει όμως εξίσου να γίνει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και τα σχέδια δασοπροστασίας.