ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ροδόπη: Καίγονται σπίτια σε τρεις οικισμούς 

Εκτός ελέγχου σε δύο μέτωπα βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Μίσχο Ροδόπης. Μέχρι στιγμής η φωτιά έκαψε σπίτια στους  οικισμούς, Σώστη και Πολύανθου. Η φωτιά είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη και κινείται τόσο προς Κομοτηνή όσο και προς Ξάνθης.

Ήδη έχει φτάσει στον ποταμό Κομψάτο και είναι πιθανό ότι θα κινδυνεύσει ακόμη και ο οικισμός του Ιάσμου. Προβλέπεται μια πολύ κρίσιμη νύχτα στην περιοχή καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί η πυρκαγιά προς το δυτικό της μέτωπο στην περιοχή του Ιάσμου.

Οι πυρόπληκτοι των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί στο Δήμο Ιάσμου, θα φιλοξενηθούν στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής.

Έβρος

Στην Αλεξανδρούπολη το μέτωπο συνεχίζει να καίει για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου στην περιοχή Μέλια.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί 14 οικισμοί. Παράλληλα, με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών που κατευθύνονται στην περιοχή.

Στις 21:40 της Δευτέρας ξεκίνησε η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε: «Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε – εφόσον κριθεί απαραίτητο – να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Λίγο πριν τις 23:00, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, δύσκολο χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της πυροσβεστικής και το νέο μέτωπο φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη Δαδιά στην περιοχή Γκίμπρενα.

Σημειώνεται ότι νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης στο μέτωπο της Δαδιάς. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή.

Στο τρίτο μέτωπο του Έβρου, στα Λάβαρα, αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό έλεγχο.

Καβάλα

Μαίνεται και η πυρκαγιά στην Καβάλα και στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά του Δήμου Νέστου από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι σε μια περιοχή 30 χιλιόμετρα από την Καβάλα.

Στο Διαλεκτό δύο πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, ενώ υπέστη φθορές και το πυροσβεστικό όχημα.

Μάλιστα, η φωτιά έφτασε στις αυλές σπιτιών και οι ιδιοκτήτες απελπισμένοι προσπαθούσαν με το λάστιχο να τη σβήσουν.

 

Καίγονται σπίτια στο Σώστη Ροδόπης. Συγκλονιστικά βίντεο των κατοίκων: “Βοήθεια, καιγόμαστε” !

🔸Συνεχής Ενημέρωση: Πύρινος κλοιός στην ΑΜΘ. Νέες μεγάλες φωτιές σε Διαλεκτό, Σώστη, Δαδιά, Λάβαρα !