Όπως ενημέρωσε η ΕΛΜΕ Ξάνθης, στις 27 Μαρτίου έστειλεαίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για έλεγχο των σχολικών κτιρίων αλλά δεν έχει λάβει καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Η ΕΛΜΕ αναφέρει σχετικά:
Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τους Δήμους να ελέγξουν τα κτίρια των σχολικών μονάδων ως προς την αντισεισμική και την αντιπυρική προστασία αλλά και ως προς τη γενικότερή τους ασφάλεια και να προβεί σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης για την ασφαλή φοίτηση των μαθητριών και των μαθητών.

Ειδικά για τον δήμο Ξάνθης, όπου το αίτημά μας “παράπεσε” σε αναρμόδια υπηρεσία, στείλαμε και δεύτερο αίτημα στις 13/6. Προς το παρόν, το αίτημά μας έμεινε αναπάντητο από όλους τους Δήμους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λιγότερο από μήνα για τα παιδιά. Επαναλάβαμε σήμερα, 14/8, το αίτημα προς κάθε αρμόδια και υπεύθυνη υπηρεσία των Δήμων. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά οι Δήμοι θα ασχοληθούν με το θέμα, θα ελέγξουν τα σχολικά κτίρια και θα προβούν σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία τον Σεπτέμβρη.

Αν μη τι άλλο, έρχονται και δημοτικές εκλογές….