Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου Wave Running που διεξάγεται το Σάββατο και διασχίζει την ακτογραμμή από την Κεραμωτή μέχρι το Μυρωδάτο, παραχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης στο στέκι του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου “Αντίκας”, στην Παλιά Πόλη.

Όπως σημείωσει ο επικεφαλής της διοργάνωσης Ηλίας Γερμαντζίδης, το Wave Running επιστρέφει μετά από 3 χρόνια διακοπής λόγω Covid με τη διοργάνωση του ΠΑΣ Αντίκας και τη συνεργασία των Xanthi Runners , με την υποστήριξη των Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων και της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Όπως αναφέρθηκε:
Η αφετηρία και ο τερματισμός γίνονται στην πλαζ του Μυρωδάτου.
-Στις 6 μ.μ. θα γίνει η έναρξη του αγώνα των 5 χλμ. από την πλαζ Μυρωδάτου.
-Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει  η έναρξη για των αγώνα των 10 χλμ από την πλαζ Μυρωδάτου. ενώ – – θα μεσολαβήσει και ο παιδικός αγώνας των 500 μ.
Ο μεγάλος αγώνας των 28 χλμ ξεκινά στις 6.30 μ.μ. από την Κεραμωτή ενώ οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν στις 4.30 μ.μ. από το Μυρωδάτο.
“Ο Αγώνας πραγματοποιείται στην άμμο, στη θρακική ακτογραμμή, εντός του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ. σε ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον,στο Δελταϊκό οικοσύστημα του Νέστου” σημείωσε ο Ηλίας Γερμαντζδης και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του μεγάλου αγώνα: “Το Wave Running ξεκινά από την Κεραμωτή, διασχίζει τις εκβολές του Νέστου, το Δασοχώρι, το Εράσμιο, το Μάγγανα και καταλήγει στο Μυρωδάτο.  Είναι ο μοναδικός αγώνας στη χώρα κατηγορίας “barefoot” καθώς οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν και τα 28 χλμ με γυμνό πόδι.”
Τον αγώνα υποστηρίζει Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , που είναι υπεύθυνη και για τις τηλεπικοινωνίες, ναυαγοσωστικό σκάφος επιβλέπει τον αγώνα και τις εκβολές ενώ στους σταθμούς υποστήριξης κατά μήκος της διαδρομής, οι εθελοντές της διοργάνωσης θα αναμένουν τους αθλητές για να τους υποστηρίξουν με ισοτονικά, νερά, κόλες, καρπούζι και ξηρούς καρπούς.  Στον τερματισμό θα προσφέρεται ένα γεύμα με ψητή σαρδέλα , καρπούζι και μπύρα Βεργίνα, η οποία υποστηρίζει τη διοργάνωση. και καρπούζι.
Παράλληλα, στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που γίνεται στην τερματισμό, 9 επιχειρήσεις που προσφέρουν και έπαθλα στους νικητές. Απονομές , κληρώσεις (από τις εταιρίες Unigreen και το Born to Run) και ένα beach party, θα κλείσουν τον μεγάλο αγώνα, στην παραλία του Μυρωδάτου.

“Σας περιμένουμε όλους ως αθλητές, θεατές ή εθελοντές με το μήνυμα “Τρέχουμε για καθαρές παραλίες” σημείωσε ο Ηλίας Γερμαντζίδης, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη προηγηθεί καθαρισμοί στην ακτογραμμή του αγώνα.