• Κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης
  • Διορίστηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος η Χρυσούλα Βερβερίδου

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κρατείται ο 64χρονος Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη και κατηγορείται ότι έσκισε ένα κοράνι στο τζαμί των Θερμών και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Σε βάρος του έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ενώ το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ξάνθης, από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Από την Εισαγγελία, διορίστηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος του η Χρυσούλα Βερβερίδου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο συλληφθείς, Γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από την γειτονική περιοχή του Σμόλιαν, εγκαταστάθηκε στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του για λόγους διαλογισμού πριν λίγο καιρό ενώ πλέον κατηγορείται για το βανδαλισμό στο τέμενος.

Αντιδράσεις από θρησκευτικούς παράγοντες και το Γ.Γ. Θρησκευμάτων

Στο τζαμί έσπευσε την Παρασκευή ο Μουφτής Ξάνθης, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση ενώ σε δήλωση προχώρησε ήδη από το πρωί ο Μητροπολίτης Ξάνθης.  Με δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής καταδικάζει το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα».

«Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Καλαντζής και συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της και τη σύλληψη του δράστη.