Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης αναφέρεται στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης:

Η πρόσφατη ανακοίνωση των γιατρών της χειρουργικής Κλινικής, µας υπενθυμίζει ξανά, το πρόβλημα που έχουµε σαν τοπική Κοινωνία, την υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Το πρόβλημα δεν µπορεί να λυθεί σε τοπικό επίπεδο.

Στην πρόσφατη (3/6/253) Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, κύριο θέµα ήταν η υποστελέχωση του ΕΣΥ σε ιατρικό προσωπικό και η επαπειλούµενη κατάρρευση, εάν δεν υπάρξουν άµεσα και δραστικά µέτρα. Η Ολομέλεια έκρινε ότι για την αναστροφή της κατάστασης, απαιτείται αποκατάσταση Κλίµατος εμπιστοσύνης, επιστημονική αναγνώριση, εργασιακή ικανοποίηση, εκπαιδευτικά κίνητρα Και αποκατάσταση των µισθολογικών απωλειών από την οικονομική Κρίση. Η δεξαμενή των γιατρών στην Ελλάδα έχει αδειάσει, ειδικά σε νέους γιατρούς, ειδικευόµενους, που στελεχώνουν κυρίως το ΕΣΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τους συναδέλφους της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης και επισημαίνει για ακόµη µια φορά, σε όλους τους κατοίκους της Ξάνθης, ότι από την επόµενη κυβέρνηση, θα πρέπει να διεκδικήσουμε επιτακτικά, αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη για τη περιοχή µας.

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Βαρνάβα

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του καλεί σε εκδήλωση – συζήτηση , για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας . “Εναλλακτικές προτάσεις, μια άλλη πολιτική με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Δημόσια υγεία και ευημερία για όλους!”

Η εκδήλωση γίνεται την Τρίτη 206/2023, ώρα 7:30μμ στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης

Ομιλητές:
Δημήτρης Βαρνάβας , μέλος του Δ/Σ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Δημήτρης Αδαμίδης, Διευθυντής Παιδιατρικής κλινικής ΓΝ Ξάνθης
Συντονιστής:

Τάσος Καραδέδος, π Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης