Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Tσιπρας σε Μαξίμου για Θράκη: Η Άγκυρα τρίβει τα χερια της ...

Tσιπρας σε Μαξίμου για Θράκη: Η Άγκυρα τρίβει τα χερια της με τους χειρισμούς Μητσοτάκη στα μειονοτικά

Στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης για τους μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε εκτάκτως με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι συναντήθηκε να εκφράσει την «έντονη ανησυχία για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάσει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους».

Μιλώντας για την ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που θεωρεί ότι εργαλοποιείται. «Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει παρέμβαση για επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης που σύμφωνα με ορισμένα μέσα αποδίδονται στην ΕΥΠ, τονίζοντας ότι το κύρος της ΕΥΠ έχει πληγεί από το θέμα των υποκλοπών και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να τη χρησιμοποιήσει για επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια.