Ανακοίνωση για το θέμα των τελευταίων ημερών και την πολυσυζητημένη αποστροφή στο λογο της Ντόρας Μπακογιάννη εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.Την ανακοίνωση συνοδεύει και μια επικριτική εικόνα που διανεμηθηκε.

Εδώ και αρκετές μέρες η ΝΔ επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, προσπαθεί να στοχοποιήσει τους μειονοτικούς εκλεγέντες της 21ης Μαΐου της Ροδόπης και της Ξάνθης, καταγγέλλοντας ότι υποστηρίζονται από το Τουρκικό Προξενείο.

Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής, η κυνική και απαράδεκτη δήλωση της υπ. βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, που αποτελεί ωμό εκβιασμό στην μειονότητα της Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψη της χθες σε μειονοτικά χωριά της Ροδόπης δήλωσε:

«Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα…Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ….Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα (για τη μειονότητα) θα είναι πολύ δύσκολα»

Η Θράκη έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι γύρνα την πλάτη της σε αυτές τις πρακτικές του διχασμού και της τοξικότητας!

Οι περιοχές μας είναι παράδειγμα πολυπολιτισμικότητας και ειρηνικής συμβίωσης, και δεν θα τους κάνουμε την χάρη να γυρίσουμε πίσω!