Ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη από κατοίκους μειονοτικών χωριών της ορεινής Ροδόπης όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουνίου, στον απόηχο της διαμάχης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της μειονότητας στις εκλογές. Η στάση όμως της Ντόρας Μπακογιάννη ερμηνεύτηκε από αρκετά ΜΜΕ και ως έμμεση απειλή προς τη μειονότητα προκειμένου να ψηφίσει ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Βυρσίνη, τη Μυρτίσκη και την Οργάνη, συνοδευόμενη από τον Νίκο Χαρδαλιά, τους υποψήφιους Βουλευτές Ευριπίδη Στυλιανίδη, Φάνης Κωφίδη, Μουσταφά Κατραντζή, Λένα Χατζή και τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Τσαλικίδη και Τζιχάν Ιμάμογλου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της ήταν το βορειότερο χωριό της ορεινής Ροδόπης, η Βυρσίνη, που βρίσκεται μια ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως αναφέρει το τοπικό fonirodopis.gr.

«Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας», είπε απευθυνόμενη στους κατοίκους.

«Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ. Τους βουλευτές τους βγάλατε, τώρα πρέπει να βγάλετε κόμμα και αυτό είμαστε εμείς. Έφερα στα Χανιά 41% που ποτέ εκεί ιστορικά δεν έχουν ψηφίσει τη ΝΔ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός, και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω; Γι’ αυτό ήρθα εδώ για να περάσει το μήνυμα τώρα.  Χρειαζόμαστε στήριξη. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», τόνισε.

«Πρέπει να μας δώσετε κι εμάς που δίνουμε τη μάχη για τη μειονότητα δύναμη. Αυτή τη στιγμή πάμε για κόμμα. Θέλουμε τη δική σας βοήθεια πάρα πολύ. Ήρθα να σας ευχαριστήσω επειδή εσείς μας στηρίξατε», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ απαντώντας στο αίτημα για αλλαγή του «Καλλικράτη» απάντησε πως «δεν μπορώ να σας υποσχεθώ κάτι τέτοιο αλλά θα δούμε αν προβλέπεται να αποκτήσετε μια ανεξαρτησία, επειδή απ’ ότι καταλαβαίνω σας τρώνε τα λεφτά».

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε και στην Οργάνη, λέγοντας στους κατοίκους τα εξής:

«Ήθελα πάρα πολύ να έρθω σήμερα εδώ γιατί ήθελα αυτό το μήνυμα να το πω κι εγώ. Άκουσα ότι υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για το αν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ ή όχι. Σήμερα ξέρετε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι γιατί θέλω από εσάς τη ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί αυτό θα μας δώσει φτερά, θα μας δώσει δύναμη, τη δυνατότητα να πάμε και να υπερασπιστούμε τα θέματα που σας απασχολούν. Να  δώσετε ψήφο στη ΝΔ ως μειονότητα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα για τη δουλειά που θα κάνουμε αύριο. Σκεφτείτε το καλά. Ρωτήστε και τις γυναίκες σας και δώστε μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να υπερασπιζόμαστε τα θέματα της μειονότητας. Να είστε καλά και ελπίζω τα αποτελέσματα της Οργάνης να με δικαιώσουν», είπε προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους.