Η JTI στηρίζει αδιαπραγμάτευτα οπουδήποτε επιχειρεί στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζει την εβδομάδα Athens Pride που θα κορυφωθεί με την παρέλαση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα και δηλώνει ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα της ενάντια στις διακρίσεις, στην ανισότητα, στην κακοποίηση και στον φόβο.

«H JTI αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανισότητας και έλλειψης δικαιοσύνης προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ με αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας, οργανωμένο διάλογο και συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η σύσταση της ομάδας πόρων εργαζομένων LGBT+ (ERG) της Japan Tobacco International (JTI), Pride» τονίζει η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της JTI Ελλάδας, κυρία Γεωργία Καρούντζου η οποία επισημαίνει: «Στην Ελλάδα η JTI είναι επίσημο μέλος του Diversity Charter Greece έχοντας υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως π.χ. αυτή της Mexoxo συμμετέχοντας στο BE AN ALLY και το The Upfront Initiative. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας για την κατοχύρωση της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης είναι αγώνας για κοινωνική πρόοδο και προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη και βιωσιμότητα. Στη JTI είμαστε ενεργοί και ειλικρινείς σύμμαχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και δεσμευόμαστε να προάγουμε, να καλλιεργούμε και να διατηρούμε μια κουλτούρα συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Οι αρχές μας, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρακτικές μας συνιστούν έναν ισχυρό σύμμαχο των εργαζομένων για την εξάλειψη προκαταλήψεων, διακρίσεων και ανισοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον. Είμαστε υπερήφανοι για την εβδομάδα Pride που αναδεικνύει και στην Ελλάδα την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε ένα τόσο σημαντικό θέμα

.