Έμμεση απάντηση στην κριτική της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονοτική ψήφο, που έχει ανοιξει ζήτημα τις τελευταίες μερες, αποτελεί δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχεσεις στελεχων και υποψήφιων της ΝΔ με το Τουρκικό προξενείο καθώς και του ίδιου του Περιφερειάρχη που εκλέγεται με την υποστήριξη της μειονοτικής ψήφου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα με τίτλο “Ο περιφερειάρχης και το τουρκικό Προξενείο”

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για δήθεν παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής στις εκλογές της 21ης Μαΐου στη Ροδόπη, δεν αποτελούν μόνο ένα επικίνδυνο παιχνίδι μικροπολιτικής που μπορεί να διαταράξει τις ευαίσθητες ισορροπίες ενός τόσο σοβαρού εθνικού θέματος αλλά είναι και βαθιά υποκριτικές.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διατηρεί στους κόλπους του στελέχη που έχουν άμεση σχέση με τις επιδιώξεις του τουρκικού Προξενείου, τη στιγμή που ο ίδιος ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης της περιοχής διατηρεί άριστες σχέσεις με το Προξενείο, ενώ παράλληλα επιλέγει να υποδεχτεί επισήμως στο γραφείο του συλλόγους της Κομοτηνής με αλυτρωτικές αναφορές.

Πρόκειται για τον σύλλογο της Φενέρμπαχτσε «Δυτικής Θράκης», όπως αυτοαποκαλείται, που συναντήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον Χρήστο Μέτιο στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή, παρότι εκκρεμεί δικαστική διαδικασία εναντίον του για την απάλειψη του αλυτρωτικού όρου «Δυτική Θράκη» από τον τίτλο του.

Φυσικά δεν είναι η μοναδική φορά που ο Χρήστος Μέτιος αλλά και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η υποψήφια βουλεύτρια Πεχλιβάν Σεβήλ, «χαριεντίζονται» πολιτικά με τους πιο σκληρούς και αντιδραστικούς κύκλους της μειονότητας όπως οι ψευτομουφτήδες, συμμετέχοντας μαζί τους σε δείπνα (ιφτάρ) και εκδηλώσεις παρουσία του Τούρκου πρόξενου. Ο Μέτιος όμως δεν είναι ένας τυχαίος περιφερειάρχης, αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε σπεύσει μάλιστα με τυμπανοκρουσίες να ανακοινώσει τη στήριξη της Ν.Δ. στο πρόσωπό του.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο Χρήστος Μέτιος κέρδισε τις πρόσφατες αμφίρροπες αυτοδιοικητικές εκλογές της ΑΜ-Θ όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε για μόλις 4.000 ψήφους, χάρη στην επίδοση που κατέγραψε στη Ροδόπη, κερδίζοντας τον αντίπαλό του με διαφορά 19 μονάδων. Μάλιστα στον μεγάλο μειονοτικό Δήμο των Αρριανών στη Ροδόπη ο Χρήστος Μέτιος έλαβε το 68% των ψήφων. Συνεπώς ακολουθώντας τη συλλογιστική της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως το 2019 ο Χρήστος Μέτιος κέρδισε τις εκλογές έπειτα από παρέμβαση του Προξενείου;