Τπυ Δ. Γκαγκαλίδη

Είναι κι αυτό ένα λύκειο. Έχει τάξεις, καθηγητές, προσωπικό και μαθητές. Έχει εργαστήρια, κάνει μαθήματα, έχει διαλείμματα, διοργανώνει εκδηλώσεις, λάμπει σε γιορτές. Βέβαια….δεν βάζει βαθμούς, δεν αφήνει στάσιμους μαθητές, δεν κρατά απουσιολόγιο, ούτε παίρνει τηλ σε γονείς. Και δεν έχει αυστηρό Διευθυντή, παρά μια άξια πρόεδρο (φυσικά με την συλλογική προσπάθεια του ΔΣ).

Το μεγάλο όμως ατού είναι ….το κτίριο που στεγάζεται. Κυρίες και κύριοι, το @Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης υπάρχει σ’ ένα υπέροχο νεοκλασικό (Χασιρτζόγλου), στην αρχή της παλιάς Ξάνθης. Και μάλιστα στην “οδό των πλούσιων Καπνεμπόρων” της εποχής του καπνού. Κάπου ανάμεσα στις γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι και της ενορίας του Αι Γιώργη.

Χρειάζονται πολλές σελίδες για να παρουσιάσει κανείς την ιστορία, το έργο, τις δραστηριότητες, τους ανθρώπους και τα επιτεύγματα του. Αυτό που αξίζει να τονιστεί παντού είναι ότι παράγει, προάγει και υποστηρίζει τον πολιτισμό. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι αντικειμενικά το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, όχι απλώς λειτουργεί καλά, αλλά συγκαταλέγεται στα καλύτερα της χώρας….