Ενδεικτικές των περιστάσεων και των στιγμών είναι οι δηλώσεις των τριών βουλευτών της Ξάνθης αλλά και των υποψήφιων σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, σε ανάρτησή του σημείωσε: “Η Ξάνθη αποφάσισε, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα σε όλους. Συνεχίζουμε μαζί”

O Xoυσείν Ζεϊμπέκ σημείωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που για ακόμα μια φορά με τίμησαν με την ψήφο τους ! Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να ερμηνευθεί με ψυχραιμία, περισυλλογή αλλά και με το κεφάλι ψηλά για την μάχη που δώσαμε και θα κληθούμε να ξαναδώσουμε σύντομα ως ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Άλλωστε η Αριστερά και εμείς πάλι εδώ θα είμαστε και αύριο να χτίζουμε το μέλλον !”

Ο Μπαράν Μπουρχάν ανέφερε: ” Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη!  Το υψηλό ποσοστό που σημείωσε το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και επιτεύχθηκε με αγώνα όλων των υποψηφίων, δείχνει το δρόμο για την παράταξή μας. Συνεχίζουμε μαζί για να φέρουμε ξανά την Ξάνθη στο επίκεντρο!”

Ο  Στάθης Γιαννακίδης, που ακολούθησε τον Χ. Ζεϊμπέκ σε σταυρού, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

“Δώσαμε έναν μακρύ, δύσκολο και επίπονο προεκλογικό αγώνα. Συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, αγωνιστήκαμε από κοινού με δεκάδες πολίτες, συντρόφους/ισσες, φίλους και φίλες και θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη, την αγάπη, την κοινή μας πορεία.
Είναι γεγονός, πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πως η απόφαση των πολιτών της Ξάνθης είναι απολύτως σεβαστή. Αποτελεί πλέον χρέος  ας η τάχιστη ανασύνταξη και αναδιοργάνωση των δυνάμεων μας, αφού πρώτα αναγνώσουμε τα πραγματικά αίτια της βαριάς ήττας. Η επόμενη μέρα θα έχει ακόμη πιο έντονες προκλήσεις για τον κόσμο της αριστεράς και την κοινωνία.
Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές της Ξάνθης καθώς και στο σύνολο των υποψηφίων για τον αγώνα και την εκλογική τους επίδοση.”