Άλλαγές προκύπτουν στην κατανομή και στα πρόσωπα που εκλέγονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά τις εκλογές της 23ης Μαΐου και τουλάχιστον μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές.

Η κατάσταση είναι ρευστή και ειδικά στον Έβρο. Πιο αναλυτικά, ερωτηματικό αποτελεί αν θα διατηρήσει την έδρα του στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθούν ο Χ. Δερμεντζόπουλος που εκλέγεται σίγουρα και ο Σταύρος Κελέτσης που είναι ο πρώτος επιλαχών.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αλλαγή φρουράς και άνετη εκλογή του Μενέλαου Μαλτέζουν έναντι της Νατάσας Γκαρά στη μοναδική έδρα. Θρίλερ επικρατεί με την έδρα του ΠΑΣΟΚ, που αρχικά τη διατηρούσε με το Λ. Χαμαλίδη, αλλά μετά τα μεσάνυχτα την έχασε και πέρασε στη ΝΔ. Βουλευτή εκλέγει, τουλάχιστον με την απλή αναλογική, και η Ελληνική Λύση με τον Παράσχο Παπαδάκη.

Στη Ροδόπη, μοναδική περιφέρεια που κέρδισε πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται πλέον ο Οζγκιούρ Φερχάτ έναντι του Τάκη Χαρίτου. Διατηρούν τις έδρες τους οι Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Ιλχάν Αχμέτ.

Στη Δράμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, που πλέον εκλέγει τον Τάσο Νικολαϊδη έναντι της Χαράς Κεφαλίδου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Θρίλερ επικρατεί για την πρώτη θέση της ΝΔ μεταξύ του Γ. Κυριαζίδη και του Κ. Μπλούχου.

Χωρίς αλλαγές, παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, οι έδρες στην Καβάλα. Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Παναγιωτόπουλος (με ρεκόρ σταυρών), Πασχαλίδης, Λαζαρίδης και από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Τάνια Ελευθεριάδου.

Άρα συνολικά αναμένεται ανανέωση που μπορεί να φτάσει μέχρι το 30% των προσώπων, σε αυτή την πρώτη Κυριακή των εκλογ