Η καρδιά του πιάνου χτυπά στην Ξάνθη! 3 έως και 9 Ιουλίου 2023

Το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου σας καλωσορίζει και φέτος στην Ξάνθη.
Σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης, την Περιφέρεια και τον Δήμο Ξάνθης, το Piano Plus Festival πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Ξάνθη Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοξενεί το Θερινό Ινστιτούτο.

Το κοινό θα απολαύσει επτά μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου και master classes από διακεκριμένους πιανίστες αλλά και νέους, εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που έρχονται κάθε χρόνο για να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις.
Οι εγγραφές στο Ινστιτούτο θα γίνονται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, έως τις 10 Μαΐου 2023.

Πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα του Διεθνές Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου μπορείτε να το δείτε
στο: http://www.pianoplusfestival.gr/

Το Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου

Το Piano Plus Festival σας καλωσορίζει στο δέκατο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου για σπουδαστές ωδείων, φοιτητές ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και νέους πιανίστες. Τα σεμινάρια διοργανώνονται με την υποστήριξη της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ξάνθης.
Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο Μάνος Χατζιδάκις στο πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης.

Στόχος του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου είναι να φέρει κοντά σημαίνοντες καλλιτέχνες από Ελληνικά και διεθνή μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με σπουδαστές και πιανίστες από όλο τον κόσμο. Το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία για τους καλλιτέχνες, το κοινό και φυσικά τους συμμετέχοντες! Η μουσική αυτή εβδομάδα είναι γεμάτη από συναυλίες, special events, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της παλαιάς πόλης, εκδρομές   και φυσικά πολύ διασκέδαση!

Ανδρέας Ξενόπουλος, D.M.A.
Συντονιστής Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου
Πρόεδρος Piano Plus Festival

Δηλώσεις Συμμετοχής για τις υποτροφίες 

Το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου – Ξάνθη (3- 9 Ιουλίου 2023) προσφέρει τη δυνατότητα σε 8 (οκτώ) σπουδαστές πιάνου ωδείων/μουσικών σχολείων της Ξάνθης να παρακολουθήσουν ενεργά ως υπότροφοι τα σεμιναριακά μαθήματα για ολόκληρη την εβδομάδα και να έχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση στις συναυλίες.

Η  συμμετοχής για μαθητές ωδείων/μουσικών σχολείων περιλαμβάνει:
– 2 ατομικά μαθήματα των 40 λεπτών
– ελεύθερη παρακολούθηση όλων των μαθημάτων
– ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες
– πρόσβαση στις αίθουσες μελέτης
– συμμετοχή στη συναυλία σπουδαστών (κατόπιν ακρόασης)
– συμμετοχή σε εκδρομές και δραστηριότητες

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, έως τις 10 Μαΐου 2023. Μία εβδομάδα πριν το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου, οι υποψήφιοι θα συνομιλήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και την επιτροπή αξιολόγησης και θα ενημερωθούν σχετικά με την υποτροφία.

Πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα του Διεθνές Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου μπορείτε να το δείτε στο: http://www.pianoplusfestival.gr/