Στο πάνελ της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος για την Υγεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συζήτηση για τη δημόσια υγεία, συμμετείχε η Έλενα Ροφαέλα.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, τοποθετήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Ωδείο Αθηνών το βράδυ της Τρίτης για την εμπειρία της από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Ξάνθης από το Γενάρη του 2020 όταν και ανέλαβε. Όπως σημείωσε  δύο μήνες μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει την πανδημία όπως και όλο το σύστημα υγείας, κάνοντας λόγο για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση που είχε ακόμη και στοιχεία καινοτόμα, συνολικά για την Ευρώπη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους άξονες που θα πρέπει διέπουν τη δημόσια υγεία στη σημερινή εποχή με σύγχρονες πρακτικές μάναντζμεντ και καινοτομίες αλλά και συνέργειες από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Τέλος, ρώτησε τον Πρωθυπουργό πώς σκοπεύει να ενισχύσει τις υποδομές υγείας ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας και με πιο μετρήσιμο τρόπο θα μπορέσουν οι Διοικητές να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για μια ικανοτητα διοίκητρια περιφερειακού Νοσοκομείου ενώ, απαντώντας στην ερώτηση, έδωσε έμφαση στις προδιαγραφές για την επιλογή των Διοικητών αλλά και την ανάγκη για αξιολόγηση.

Δείτε τo σχετικό βίντεο: