Ανακοίνωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜΕΡΑ25 στην Ξάνθη εξέδωσε η οργάνωση της Ξάνθης, με την ευκαιρία της παρουσίας στην πόλη του επικεφαλής Γιάννη Βαρουφάκη.

Με επίσκεψη στην πλατεία και στο μνημείο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, και στη συνέχεια με
την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Καπνεργατών, ξεκίνησε την επίσκεψή του, στην
Ξάνθη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, το Σάββατο.

Δυο επισκέψεις, οι οποίες τόνισαν τον χαρακτήρα του προεκλογικού αγώνα της συμμαχίας στην πόλη της Ξάνθης, με αναφορά στο κεφάλαιο της εργατικής, συνδικαλιστικής, κινηματικής και αγωνιστικής παρακαταθήκης της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του φιλόξενου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήρε τον ρόλο στην προαγωγή της δημόσιας ενημέρωσης των περιφερειακών ΜΜΕ, σε αντιδιαστολή με κείνον των κεντρικών ΜΜΕ, τα οποία αποπροσανατολίζουν και εξαπατούν την κοινή γνώμη. Επίσης, αναφέρθηκε στον ενωτικό χαρακτήρα του προεκλογικού αγώνα τον οποίο διεξάγει το ΜέΡΑ25 από κοινού με κινήματα της Αριστεράς, την ΛΑΕ, ανένταχτους Αριστερούς, αλλά και πολίτες οι οποίοι δεν προέρχονται από τους χώρους αυτούς και οι οποίοι, εντούτοις, βλέπουν σε αυτήν την πολιτική σύμπραξη μια νέα ελπίδα για την ισχυροποίηση των δυνάμεων οι οποίες προασπίζονται την ανάγκη ανατροπής των πολιτικών που οδηγούν σε φτωχοποίηση και μαρασμό την κοινωνία. Σημείωσε μάλιστα πως όλες οι πτυχές του προγράμματος του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», αφορούν τη νέα γενιά, η οποία χτυπήθηκε
κατάφορα από τις μνημονικές πολιτικές λιτότητας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως η συμμαχία αυτή θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά το έργο που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 ήδη είχε αναπτύξει κατά την τελευταία τετραετία. Όπως σημείωσε, «Πετύχαμε ένα κοινοβουλευτικό έργο που άλλοι θέλουν 70 βουλευτές για να παράξουν. Δεν μείναμε στο να φέρουμε το ΟΧΙ στη Βουλή, καταθέσαμε προτάσεις νόμου για τα μεγάλα ζητήματα του ελληνικού λαού, ζητήματα που είχαμε προβλέψει, πολύ πριν αρχίσουν να συζητιούνται. Παράδειγμα, ποιο ήταν το κόμμα που έκανε παντιέρα του τα κόκκινα δάνεια και αυτό το όνειδος της αγοραπωλησίας τους. με συνέπειες πλειστηριασμών και αφαίμαξης της Ελλάδας από τα αρπακτικά ταμεία που βγάζουν όλες αυτές τις προσόδους και τις πάνε στα Cayman Islands στο
εξωτερικό; Ποιο ήταν το κόμμα το οποίο βροντοφώναξε, από την πρώτη στιγμή, για το
Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο φέρνει στα πρόθυρα του εμφράγματος τους συμπολίτες μας κάθε φορά που ανοίγουν τον λογαριασμό του ρεύματος;».

Ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» δέχτηκε ερωτήσεις από εκπροσώπους του τοπικού τύπου, οι οποίες επικεντρώθηκαν τόσο σε θέματα τα οποία άπτονταν ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως τις αναγκαίες πολιτικές για την ανάπτυξη της Θράκης και την ανάγκη διασφάλισης της αρμονικής συμβίωσης των Ελλήνων πολιτών της, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, όσο και θέματα γύρω από την κεντρική οικονομική πολιτική του προεκλογικού προγράμματος του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Ειδικά για το πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΑ και τη χαλκευμένη μιντιακή και κυβερνητική επίθεση των προηγούμενων ημερών, αλλά και τη συστημική κριτική άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Γιάνης Βαρουφάκης θύμισε στους παραβρισκόμενους πως αποτελεί πολιτική πρόταση του ΜέΡΑ25 ήδη από τις προηγούμενες εκλογές. Ο στοχευμένος θόρυβος ήταν απλά μια κυβερνητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το δικό της καταστρεπτικό πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, το οποίο οδηγεί τα σπίτια των πολιτών στα χέρια των αρπακτικών έναντι εξευτελιστικών ποσών.
Συμπλήρωσε πως το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των χρεωμένων πολιτών αλλά και υπεράσπισης του δικαιώματος στην κατοικία.
Απέναντι σε όσους ασκούν φθηνή κριτική για δήθεν προτάσεις οι οποίες θα γυρίσουν την
Ελλάδα πίσω, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε πως κάθε σωστή κυβέρνηση ή κόμμα με
κυβερνητική πρόταση, πρέπει να προβλέπει όλα τα ενδεχόμενα και να σχεδιάζει εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισής τους πριν αυτές εμφανισθούν. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το ενωτικό ψηφοδέλτιο του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στηνΞάνθη, το οποίο απαρτίζουν οι:

– Άννα Πασσά – Ζουνχιά, Οικονομολόγος – συνταξιούχος Τραπεζικός.
– Νίκος Κοσμίδης, Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ), ΜΑ Θεολογίας, συν- συντονιστής στο πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και υπ. λειτουργίας των Συνεργαζόμενων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ξάνθης.
– Γκιοκμέν Μουσά, Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών μοτοσυκλετών (Σούνιο).
-Αντώνης Παπαδούδης, Επιχειρηματίας στον κλάδο των μεταφορών και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας (Σέλινο).
– Ηρώ Τσαμπάζη, Υπεύθυνη καταστήματος, ανάπτυξης συλλογής και branding σε αλυσίδα καταστημάτων κάνναβης, Απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης ΑΤΕΙΘ.

Η επικεφαλής της Συντονιστικής Εκλογικής επιτροπής ν. Ξάνθης και νομικός, Ελισάβετ Γιαννίκη, αρχικά καλωσόρισε στην πόλη μας -την οποία χαρακτήρισε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό, που τον διακρίνει η πολυπολιτισμικότητα, η αρμονική συνύπαρξη και σύνθεση παραδόσεων, την πόλη του Μάνου Χατζηδάκι, του Μπαλτατζή, των καπνεργατικών αγώνων καικιν ημάτων- τον Γραμματέα και επικεφαλής του «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ», Γιάνη Βαρουφάκη, και τον εκπρόσωπο τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, καθώς και τα μέλη, τους φίλους της συμμαχίας και τους δημοσιογράφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, με τους οποίους, όπως είπε, μας συνδέει η ανάγκη να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στο όνειρο και στο αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Μας συνδέει η βαθιά πεποίθηση ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ! Ως προς τον χαρακτήρα του ψηφοδελτίου, τις υποψήφιες βουλεύτριες και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας, ανέφερε πως «συμπράττουν σε αυτήν την κοινή ενωτική προσπάθεια για την ενίσχυση του αριστερού ριζοσπαστικού λόγου στην Βουλή και συντάσσονται σε έναν όμορφο και δίκαιο αγώνα για την ανατροπή και τη ρήξη. Είμαστε περήφανοι για την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου μας, τον ενωτικό χαρακτήρα των συνυποψηφίων. Η διαφοροποίηση από αλλά ψηφοδέλτια είναι ότι οι υποψήφιες και οι υποψήφιοί μας, αγωνίζονται από κοινού και όχι με γνώμονα την ατομική ανάδειξη και προβολή. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για τις ιδέες μας και τους ανθρώπους, και όχι για τα αξιώματα».