Στο εδώλιο για τον θάνατο της 37χρονης Δέσποινας και του αγέννητου βρέφους της  βρέθηκαν δύο γιατροί, μια μαία και μια νοσηλεύτρια ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση.

H υπόθεση θανάτου της Δέσποινας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου 2 χρόνια – Βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση θανάτου της 37χρονης Δέσποινας και του αγέννητου μωρού της. Η ετυμηγορία για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις γιατροί κατά τη δίκη για τον θάνατο της 37χρονης Δέσποινας από την Αλεξανδρούπολη και του επτά μηνών εμβρύου που κυοφορούσε.

Η γυναίκα είχε πάει στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα, λανθασμένα διαγνώστηκε με ουρολοίμωξη, όμως μετά από λίγες ώρες υπέστη ρήξη μήτρας και κατέληξε.

Το τραγικό περιστατικό είχε λάβει χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 2021. Στο εδώλιο για τον θάνατο της μητέρας και του αγέννητου βρέφους βρέθηκαν δύο γιατροί, μια μαία και μια νοσηλεύτρια ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση.

H απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση βγήκε και σύμφωνα με την ετυμηγορία οι γιατροί κρίθηκαν ένοχες.

Συγκεκριμένα,
– Για την ειδική γιατρό και υπεύθυνη βάρδιας: ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή
– Για την ειδικευόμενη γιατρό: ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή
– Για τη μαία: ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Κρίθηκε αθώα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ένοχη για νόθευση εγγράφου
– Η βοηθός νοσηλεύτριας κρίθηκε αθώα
Σε όλες τις εμπλεκόμενες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

«Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Οποιαδήποτε και αν ήταν η απόφαση δε θα μας δημιουργούσε αίσθημα δικαίωσης. Η απόφαση δε θα αλλάξει τίποτα. Όμως είναι σημαντικό το ότι οι δύο γιατροί κρίθηκαν ένοχες για τον θάνατο της γυναίκας και του αγέννητου παιδιού μου», δήλωσε ο άνδρας της στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Aπο το koutipandoras