Βρίσκεσαι στη διαδικασία μετακόμισης και σκέφτεσαι ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστεί να αγοράσεις για την κουζίνα σου; Αν πρόκειται να μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι για πρώτη φορά θα χρειαστείς μια καλά οργανωμένη λίστα ώστε να μην λείπει τίποτα από την κουζίνα σου. Το δωμάτιο του σπιτιού που περνάμε αρκετό χρόνο είναι οι κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/. Και αυτό γιατί θα φάμε εκεί, θα παρασκευάσουμε τα γεύματα μας και θα περάσουμε αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμάσουμε φαγητά και γλυκά. Αν σκέφτεσαι από που να ξεκινήσεις, δημιούργησε μια λίστα με πράγματα που ήδη έχεις ή θέλουν να σου δωρίσουν οι φίλοι σου και ετοιμάσου για μια διασκεδαστική βόλτα στην αγορά.

Ηλεκτρικές συσκευές

Οι ηλεκτρικές συσκευές που είναι απαραίτητες σε κάθε σπίτι είναι η κουζίνα (εστία), ο απορροφητήρας και το ψυγείο. Τα περισσότερα σπίτια δεν διαθέτουν τις ηλεκτρικές συσκευές στον χώρο και θα πρέπει να τα αγοράσεις. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις στην συλλογή σου ένα φούρνο μικροκυμάτων, μια μηχανή για καφέ, τοστιέρα και ένα βραστήρα. Αυτές είναι απαραίτητες συσκευές για να μπορείς να παρασκευάζεις τα φαγητά σου και να απολαμβάνεις ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι.

Πιάτα

Η επόμενη αγορά σου για μια λειτουργική κουζίνα είναι η αγορά των πιάτων. Αν σου αρέσουν τα πολύχρωμα πιάτα μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά πιάτα από διάφορα καταστήματα και να δημιουργήσεις μια πρωτότυπη συλλογή. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις κεραμικά πιάτα με χρώμα και σχέδια αν η κουζίνα σου είναι σε country style και σου αρέσει αυτός ο τύπος διακόσμησης. Σε αρκετά καταστήματα θα βρεις έτοιμα σετ πιάτων με ρηχά και βαθιά πιατάκια, πιάτα γλυκού και μπολάκια για τα δημητριακά, τα φρούτα και το γιαούρτι. Το σετ πιάτων είναι συνήθως μονόχρωμο σε διάφορες αποχρώσεις ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο για την συλλογή σου. Αν το σπίτι δεν διαθέτει πιατοθήκη, μπορείς να αγοράσεις θήκες για να τοποθετείς τα πιάτα σου στα ντουλάπια.

Ποτήρια

Ομοίως και με τα ποτήρια και τις κούπες. Επέλεξε να αγοράσεις τα ποτήρια που θα χρειαστείς σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε ποτήρια μπύρας, κρασιού, κοκτέιλ και νερού για να επιλέξεις. Φρόντισε να αγοράσεις αρκετά ποτήρια νερού για να έχεις για τους καλεσμένους σου και ποτήρια για το αγαπημένο σου ποτό. Οι κούπες είναι απαραίτητες για να απολαμβάνεις τον καφέ σου ή την σοκολάτα.

Μαχαιροπίρουνα

Ακόμη μια σημαντική αγορά για την κουζίνα σου είναι η αγορά ενός σετ με κουτάλια, πιρούνια και μαχαίρια. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη λίστα σου και μαγειρικές κουτάλες οι οποίες θα χρειαστούν για την μαγειρική σου. Ακόμη, αν σου αρέσει αρκετά η μαγειρική φρόντισε να αγοράσεις μαχαίρια κατάλληλα για την κοπή λαχανικών και κρέατος ώστε να σε διευκολύνουν στην παρασκευή του φαγητού. Μπορείς να βρεις ιδιαίτερα σετ με τα μαχαιροπίρουνα που θα ταιριάζουν στο στιλ διακόσμησης της κουζίνας σου. Αν σου αρέσει το vintage στιλ θα βρεις αρκετές προτάσεις με κεραμικά στοιχεία ενώ αν θέλεις ένα πιο μοντέρνο στιλ θα βρεις χρωματιστά σετ ή με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Αξεσουάρ κουζίνας και μαγειρικά σκεύη

Τα μαγειρικά σκεύη είναι επίσης μια αγορά που θα χρειαστεί να κάνεις άμεσα. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα τηγάνι, μια μεγάλη κατσαρόλα, ένα ταψί και μια μικρή κατσαρόλα για τις πρώτες σου μαγειρικές δημιουργίες. Αργότερα, πρόσθεσε στη συλλογή σου και άλλα σκεύη για την πιο γρήγορη παρασκευή φαγητού ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Τα αξεσουάρ για την κουζίνα όπως πετσέτες, πετσετοθήκη, αλατοπίπερα, θήκες για μπαχαρικά μπορείς να τα αγοράσεις αργότερα. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε διάφορα αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου ενώ θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στην κουζίνα σου.