Επίσκεψη στην Πάνδροσο και αναβίωση του εθίμου της Πιρπιρούνας

Οι Συνεργαζόμενοι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ξάνθης «Μαγικός Αυλός» και «Το Πρότυπο», και το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην πρώτη κοινή πολιτιστική και φυσιολατρική εκδρομή, φιλική για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, θα επισκεφθούμε το όμορφο χωριό Πάνδροσος, στον νομό Ροδόπης, όπου μικροί και μεγάλοι θα αναβιώσουμε το έθιμο της Πιρπιρούνας. Κατόπιν πρόσκλησης της Τοπικής Κοινότητας Πανδρόσου Δήμου Κομοτηνής, κ. Θεοδώρας Κοντοπούλου, θα επισκεφθούμε και το γειτονικό χωριό Σύμβολα, για να δώσουμε χαρά και στους εκεί ηλικιωμένους κατοίκους του. Και τα δύο χωριά βρίσκονται στα βόρεια περίχωρα της Κομοτηνής.

Στην Πάνδροσο, ακόμα, θα αφηγηθούμε και το παραμύθι που έγραψε για την αγάπη προς τους παππούδες και την αξία της φιλοζωίας η Ελένη Μαρίνη (παιδαγωγός-συγγραφέας), το οποίο και θα παρουσιάσει η ίδια μαζί με την Δήμητρα Κατάκη (φιλόλογο-εκπαιδευτικό). Στην παιδική συντροφιά μας θα έρθουν παρέα και κούκλες. Επίσης, θα μάθουμε από τον Θανάση Μουσόπουλο (φιλόλογο, ποιητή και συγγραφέα) θρακιώτικες παραδόσεις για την καρποφορία της γης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλήξουμε για γεύμα στο Château Nouveau, αφού περάσουμε μέσα από το Άλσος Αναψυχής της Κομοτηνής. Το Château Nouveau προσφέρει μοναδική θέα προς όλον τον θρακικό κάμπο. Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Επίσκεψη στα Σύμβολα και στην Πάνδροσο (Ροδόπη) /

Αναβίωση του εθίμου της Πιρπιρούνας /

Ανάγνωση του παραμυθιού «Γιαγιά, Παππού σας Αγαπώ πολύ»

από τη Δήμητρα Κατάκη και την Ελένη Μαρίνη /

Γνωρίζουμε τα έθιμα της καρποφορίας με τον Θανάση Μουσόπουλο /

Στάση στο Άλσος Αναψυχής /

Μεσημβρινό γεύμα στο Château Nouveau (Νυμφαία)

 

Αναχώρηση από την Ξάνθη: 08:15

Επιστροφή στην Ξάνθη: 19:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Παιδιά (έως 12 ετών): 17 Ευρώ / Ενήλικες: 22 Ευρώ

[μετακίνηση με λεωφορείο (Tsaroucha Travel) & πλήρες γεύμα]

  • Στις οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στον «Μαγικό Αυλό» και «Το Πρότυπο», παρέχεται ειδική εκπτωτική τιμή συμμετοχής.

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων):

2541181950 / 2541071844 / paidikoixanthis@gmail.com