Στο πλαίσιο  της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου 2023 οργανώνεται εκδήλωση στην Ξάνθη, στις 28 Απριλίου 2023 για την ανάδειξη της λογοτεχνίας σε ολόκληρη Θράκη, προκειμένου να προβληθεί το έργο όλων ανεξαιρέτως των λογοτεχνών/ λογοτέχνιδων της περιοχής μας ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου διαχωρισμού.

  Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει γενική εισήγηση για τη Θρακική Λογοτεχνία διαχρονικά, επιμέρους εισηγήσεις για τους/τις λογοτέχνες κάθε περιφερειακής ενότητας (Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου), δραματοποιημένα κείμενα, καθώς και ανάλογες μουσικές ενότητες. Θα απονεμηθούν τιμητικοί πάπυροι από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε όλους/όλες τους/τις λογοτέχνες/λογοτέχνιδες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.

  Γίνεται προσπάθεια από την Οργανωτική Επιτροπή για την ενημέρωση όλων των Θρακών/Θρασσών  λογοτεχνών που ζουν εντός και εκτός της Θράκης Και έχουν δημοσιεύσει ένα τουλάχιστον βιβλίο  ποίησης, πεζογραφίας, δοκίμιο   ή  θέατρο, ώστε  να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, γι’ αυτό παρακαλούνται οι αναγνώστες/αναγνώστριες να ενημερώσουν τους/τις  γνωστούς/γνωστές λογοτέχνες.

Επικοινωνία:

pekavou@helit.duth.gr  Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή

musop.scriptor@gmail.com  Θανάσης Μουσόπουλος