Το νεανικό εργαστήριο Xanthi CityLab επιστρέφει στις 22-23 Απριλίου στο Elisso Xenia Hotel

Tο θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της Ξάνθης συζητούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα της Ξάνθης το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου στο Elisso Xenia Hotel, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό. Οι νέες και οι νέοι της πόλης καταθέτουν τις προτάσεις τους για μία πράσινη πόλη με βασικούς άξονες το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, την Κυκλική Οικονομία και τη Βιωσιμότητα των Κτηρίων.

Το Xanthi CityLab, που συστήθηκε στο κοινό ως το Ρολόι των Νέων το 2016, συνεχίζει να δίνει το βήμα στις νέες και στους νέους του τόπου να σχεδιάσουν το μέλλον της πόλης. Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια βρίσκονται τα Φροντιστήρια Ηρακλής Ζωγράφος και Ορόσημο ως χρυσοί χορηγοί, ενώ την προσπάθεια στηρίζουν και η Αγροθράκη Α.Ε – Σταυρακάρας και η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Οι εκλεκτοί ομιλητές που θα παραστούν στο συνέδριο είναι ο Αργύρης Πλέσιας, Πολιτικός Μηχανικός msc και πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας, η Έλενα Σαμουρκασίδου, Πολεοδόμος και Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Καβάλας και ο Βασίλης Διαμαντής, Μηχανικός Περιβάλλοντος PhD και συνιδρυτής της Act4energy.

Ακόμη, την παρέμβασή τους θα κάνουν μέσω διαδικτύου ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Κυβέλη Γουργουρή, Project Assistant στη Manager Just Go Zero Tilos.

Στο πλευρό των μαθητριών και των μαθητών θα βρίσκονται οι coach, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους. Η φετινή ομάδα των εκπαιδευτών αποτελείται από την Αναστασία Γιαμαλή, τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, την Ιωάννα Κατσούφη, φοιτήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, τον Ανδρέα Μανιατόπουλο, διδάκτορα στην τεχνητή νοημοσύνη και τον Δημήτρη Γιαννακούδη, υπεύθυνο του Xanthi TechLab και υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος ΜΜΕ & Επικοινωνίας Α.Π.Θ. στη Δημόσια Διπλωματία.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις δράσεις του Xanthi City Lab και στα social media.

Instagram: @xanthicitylab

Facebook: @xanthicitylab

Tο αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: