Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, διοργανώνουν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου Αγώνες Τραμπολίνο, στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Πρόκειται για τον Προκριματικό Αγώνα Συλλόγων και Ατομικού Α’-Β’-Γ’-Δ’ κατηγοριών 5ου επιπέδου και τον Περιφερειακό Αγώνα επιπέδων 1-4 Β περιφέρειας.

Αθλητές και αθλήτριες 15 σωματείων – μελών της ΕΓΟ, από την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και Κέρκυρα θα αναμετρηθούν στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδες Α’- Παγκορασίδες Α’ και Παμπαίδες Β’ – Παγκορασίδες Β’.

Οι αγώνες της Ξάνθης θα καθορίσουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τις Τελικές Φάσεις.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτόγνωρο θέαμα, καθώς πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ολυμπιακό άθλημα, με τους αθλητές να εκτελούν εναέρια ακροβατικά στο ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ, αλλά και στο διπλό ΜΙΝΙΤΡΑΜΠ.

Το Τραμπολίνο είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα που απαιτεί τόλμη, αποφασιστικότητα, πείσμα, θέληση, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση από τον αθλητή. Βασικές προϋποθέσεις είναι ο άριστος συντονισμός του αθλητή και η ρυθμικότητα των κινήσεών του ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τη θέση του στον χώρο και το χρόνο -διαδικασία η οποία απαιτεί προσπάθεια και εξάσκηση χρόνων για να αποκτηθεί.