Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Ξάνθης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην τροποποίηση της υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018 ΚΥΑ που αφορά την Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών και ανακοινώνει την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία την Δευτέρα 2 Απριλίου 2023.

Στην ανακοινωσή του αναφέρει:

Το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Ξάνθης καλεί τους φωτογράφους και όλους τους επαγγελματίες του χώρου να ενωθούν μαζί μας στην αγωνία για την προστασία των δικαιωμάτων μας και της ποιότητας της εργασίας μας.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και απαιτούμε να αφαιρεθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων και σύμφωνα με την οποία η φωτογραφία για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας “δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης”.

Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων, είτε είναι μέλη είτε δεν είναι μέλη του Σωματείου, είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό στην Κυβέρνηση ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο.

Σας καλούμε όλους σε κλείσιμο των φωτογραφείων, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.