Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Θερμοκήπια Θράκης, από την Ξάνθη, σημειώνει:

Η εταιρεία μας, τα Θερμοκήπια Θράκης A.E., αποτελούν ένα βιώσιμο μοντέλο, πράσινης επιχειρηματικής ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, που αξιοποιεί τη γεωθερμία ως ΑΠΕ, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ως ΑΠΕ, την υδροπονία ως γεωργία ακριβείας, τις τεχνολογίες των θερμοκηπίων σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες και τις Ορθές Γεωργικές και Κοινωνικές Πρακτικές και διαδικασίες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με στόχο την παραγωγή κηπευτικών υψηλής ποιότητας, μεγάλης διατροφικής αξίας, με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα καλλιέργειας.

Η επιλογή μας να παντρέψουμε τις αξίες της παραδοσιακής αγροτικής καλλιέργειας με την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και του απόλυτου σεβασμού του περιβάλλοντος με απόλυτα οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και η προσήλωσή μας στους στόχους αυτούς ήρθε να στιγμή να επιβεβαιωθούν απόλυτα στη φετινή απονομή των GREEN AWARDS 2023.

Τα βραβεία αυτά υπό́ την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν την καινοτομία σε προϊόντα και πρακτικές που προάγουν τη βιωσιμότητα.

Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες και εκπρόσωποι του Τύπου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά της χώρας μας. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε πως είμαστε μέρος μιας συνολικής προσπάθειας νέου τύπου οικονομίας που επενδύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά.

Η αναγνώρισή μας ως κορυφαίας πράσινης εταιρείας για το 2023 GREEN COMPANY OF THE YEAR και η απονομή του GRAND AWARD τιμά εμάς και την προσπάθεια που κάνουμε χρόνια τώρα.

Η επιπλέον απονομή των gold awards στις κατηγορίες:

1)     Θερμοκήπια Πολλαπλών Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης: Γεωθερμία – Φωτοβολταϊκά-Γεωργία Ακριβείας
2)     Πετυχημένη Εφαρμογή EU FARM TO FORK, από το Αγρόκτημα στο Πιάτο σας
3)     Πρωτοπόρα Σειρά Συσκευασμένων Κηπευτικών χρυσό

Και των silver awards στις κατηγορίες:
1)     Πράσινη Επένδυση – Θερμοκήπια χωρίς καμινάδα
2)     Εφαρμογή της Γεωθερμίας στον Αγροτικό Τομέα
3)     Ασφαλή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία της Θράκης με πρωτοπόρες, σύγχρονες, υγιείς επιχειρηματικές επιλογές και τιμούμε τη χώρα μας με την συνέπειά μας, στην περιβαλλοντική προστασία και την πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της γεωθερμίας και της ηλιακής ενέργειας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ανθρώπους μας, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες πάνω από 9 χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή και το έργο τους και ειδικά τον Αρσένιο Πισκιλόπουλο (Head Grower), τον Σταμάτη Βερβεράκη (Τμήμα Πωλήσεων),  Αριστοτέλη Σκέντο (Γεωπόνο), Πέννυ Λουδάρου (Γεωπόνο-Παραγωγή), την Μαριάννα Μιλήση (Marketing & Σχεδιασμός), Αθηνά Παναγιωτίδου (Υπεύθυνη Συσκευασίας), Ιωσήφ  Αμοιρίδη (Γενικός Δ/ντης), Ναθαναήλ Ιωάννη (CSR ThraceGroup),  Ηρώ Τσαγγάρη  (CSR Έλαστρον), Ευθύμιο Λειβαδίτη (Αντιπρόεδρο ΔΣ).

Η βράβευσή μας δεν μας εφησυχάζει, αντίθετα συνεχίζουμε με απόλυτη συναίσθηση να ακολουθούμε τον δρόμο της οικολογικής ποιοτικής γεωργίας.