Τις περασμένες μέρες, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, όπως είχαν αποφασείσει οι Γενικές τους Συνελεύσεις.
Το Δίκτυο των φοιτητών του ΔΠΘ σημειώνει, αναφορικά με το πρόβλημα των μετακινήσεων στις τρεις πόλεις:
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρεθήκαμε στην Πρυτανεία συνομιλήσαμε με πρύτανη κ. Μάρη και αντιπρυτάνεις κοινοποιώντας του τις αποφάσεις των Συλλογικών μας Οργάνων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διοίκηση του Πανεπιστημίου αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για το άνοιγμα της συζήτησης των διαγραφών φοιτητών/-τριών «ρίχνοντας το μπαλάκι» στον ψηφισμένο Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, για τον αποκλεισμό μας από την λέσχη των εστιών ρίχνοντας τις ευθύνες στον ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για την καθυστέρηση εκπόνησης του έργου των εστιών στο Υπουργείο Υποδομών και για τον αποκλεισμό μας από την δωρεάν μετακίνηση, τους τραμπουκισμούς και την παρουσία αστυνομίας εντός των σχολών μας στην εταιρία Αστικό ΚΤΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας που δεν δέχεται να δώσει έκτακτη χρηματοδότηση στο ίδρυμά μας.
Παράλληλα, η παραδοχή ότι η διοίκηση άνοιξε τον δρόμο στο «Αστικό ΚΤΕΛ» να κερδοφορεί στις πλάτες μας και να παύει όποτε θέλει τα δρομολόγια είναι εξοργιστική!
Μάλλον η διοίκηση του Πανεπιστημίου δεν έχει καμία σχέση με την διοίκηση του Πανεπιστημίου
Για εμάς τα αιτήματα παραμένουν!
• Σίτιση- στέγαση- μεταφορές για όλους/-ες/-α
• Ούτε σκέψη για εφαρμογή του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
• ΟΧΙ στην αναθεώρηση του Άρθρου 16
• Έκτακτη χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας